Βασίλης Οικονόμου: Άμεση παρέμβαση για την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας μας

Στην εκτίμηση ότι η ελληνική αμυντική βομηχανία μπορεί να διασωθεί και να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα προβαίνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Επισημαίνει με έμφαση ο κ.Οικονόμου ότι ” οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις προτίμησαν να μην παρέμβουν και να παραπέμπουν συνεχώς την λύση των προβλημάτων στο μέλλον.

Παρ’ όλα τα όσα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει, η αμυντική βιομηχανία της χώρας μας (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) μπορεί ακόμα όχι απλώς να διασωθεί αλλά και να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας, διεκδικώντας μεγάλα συμβόλαια από το εξωτερικό, συμμετοχή σε συμπαραγωγές, μπορεί να ενισχύσει με τις δραστηριότητές της πολλούς τομείς της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. “Ωστόσο, ο κ.Οικονόμου καταλογίζει χρονοτριβή στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ως προς την παρουσίαση ενός βιώσιμου σχέδιου διάσωσης και ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το γεγονός αυτό επιτείνει τα υπάρχοντα προβλήματα και ελλοχεύει τον κίνδυνο η προϋπάρχουσα κατάσταση να μεταβληθεί σε μη αναστρέψιμη. Η κωλυσιεργία αυτή δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καθώς πέραν των άλλων συνεπειών που επιφέρει δημιουργεί προβλήματα και στην Εθνική μας Άμυνα.Και αυτό επειδή σύμφωνα πάντα με τον κ.Οικονόμου “η αμυντική μας βιομηχανία δεν μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, ξένες εταιρίες που επεδίωκαν συνεργασία με τις εταιρίες μας αποχωρούν απογοητευμένες αναθέτοντας αλλού μεγάλα προγράμματα,χάνονται δυνατότητες επενδύσεων και αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Αμυντικής Βιομηχανίας.

“Πέραν των παραπάνω προβλημάτων επισημαίνεται ότι την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι,οι εταιρίες είναι ακέφαλες,χάνεται τεχνογνωσία καθώς οι εργαζόμενοι απογοητευμένοι τόσο μισθολογικά όσο και αναφορικά με τις επαγγελματικές τους προοπτικές αποχωρούν αποδεχόμενοι καλύτερες προτάσεις του εξωτερικού ή επιλέγοντας την πρόωρη συνταξιοδότηση”. Ο κ.Οικονόμου ζητά άμεσα να πληροφορηθεί τι περιλαμβάνει το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας (ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ) και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που θέτει το Υπουργείο Οικονομικών για τη λήψη αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα