Βατερλό σε Φυσική και Μαθηματικά!

Σε σημαντική πτώση των βάσεων σε ό,τι αφορά κυρίως τις σχολές Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, αναμένεται να οδηγήσουν οι εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις που πέτυχαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα μαθήματα της Φυσική και των Μαθηματικών.

Όπως προκύπτει από βαθμολογικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, στη βαθμολογική κλίμακα 0-10 τα ποσοστά αποτυχίας για τα δύο επίμαχα μαθήματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

-79,17% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής ΙΙ
-69,97% στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής ΙΙ
-54,52% στη Φυσική κατεύθυνσης Τεχνολογικής Ι
-48,35 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Τεχνολογικής Ι

Στη Θεωρητική κατεύθυνση, τώρα, αποτυχία σημειώνεται στα Αρχαία Ελληνικά με τους υποψηφίους να συνωστίζονται σε ποσοστό 49,66% στη βαθμολογική κλίμακα 0-10.

Ως προς τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, μεγαλύτερη αποτυχία διαπιστώνεται στην Ιστορία με ποσοστό 64,98% να βρίσκεται μεταξύ 0-10.

Γενικά, εκτιμάται ότι η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη στο 1ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (δηλαδή στις Νομικές, στις Ψυχολογίες, στις Φιλοσοφικές και στις Ιατρικές Σχολές) και μεγαλύτερη στο 2ο, στο 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές).

Σημειώνεται πως όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα