“Βαφτίζουν λάσπη την κριτική”

«Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξαφανιστεί”. Να λασπωθεί, να απειληθεί, να σιγήσει ή να εξαγορασθεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λάσπωσαν ότι περπατάει ότι πετάει ότι κολυμπάει και δεν είναι δικό τους», σημειώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στον Τύπο, μετά και το πόρισμα για τα δάνεια των ΜΜΕ και την επίθεση στο Πρώτο Θέμα. «Τώρα βαπτίζουν λάσπη την κριτική στην εξουσία τους», επισημαίνει ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:
“Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δέχτηκαν να ερευνήσουμε συγκεκριμένη καταγγελία δημοσιογράφου ότι έπαιρνε από τον κ. Παππά μαύρα χρήματα κάθε μήνα, για 2,5 χρόνια για να προβάλει τον κ. Τσίπρα στο διαδίκτυο. Δεν δέχτηκαν καν να κληθεί ο επώνυμος δημοσιογράφος να τον ακούσουμε και να του κάνουν ερωτήσεις.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δέχτηκαν να ερευνηθούν οι χρηματοδοτήσεις της Αυγής και η εμπλοκή offshore εταιρίας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δέχτηκαν να συζητήσουμε καν τους τρόπους για να υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ προμηθευτή δημοσίου ή εργολάβων δημοσίων έργων και ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
Και τώρα για αντιπερισπασμό κάνουν άλλη μια επίθεση σε δημοσιογράφους που τους θεωρούν ενοχλητικούς και ΜΜΕ που δεν ελέγχουν. Το σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πάντα το ίδιο: «Όποιος δεν είναι δικός μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξαφανιστεί». Να λασπωθεί, να απειληθεί, να σιγήσει ή να εξαγορασθεί (βλέπε και προσπάθεια ελέγχου ΔΟΛ). Είναι η συνταγή Μαδούρο. Δεν είμαστε όμως Βενεζουέλα και δεν θα γίνουμε. Πέρα όμως από το πολιτικό ζήτημα εγείρονται και ζητήματα κοινοβουλευτικής τάξης. Παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα άλλαζαν σημαντικά σημεία από το πόρισμα της Δευτέρας 16/1 (πάνω στο οποίο κάναμε τις παρατηρήσεις μας) τελικά πρόσθεσαν παραγράφους και διόρθωσαν εν κρυπτώ τα συμπεράσματα για το Πρώτο Θέμα και ω του θαύματος εξαφανίστηκε παντελώς το συμπέρασμα της Επιτροπής ότι «σήμερα, η εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα»! Λαθροχειρίες πολιτικάντηδων”.

Για την Θάνου
Σκληρή κριτική στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ασκεί το Ποτάμι, μετά την πρότασή της να αυξηθούν τα όρια αποχώρησης από το δικαστικό σώμα και τις αντιδράσεις που αυτή έχει προκαλέσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης.
Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει: “Οι Δικαστικές Ενώσεις, οι Συνταγματολόγοι της χώρας, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας και επιφανείς νομικοί με τις ανακοινώσεις τους εκπέμπουν ισχυρό σήμα κινδύνου για τη λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα. Όταν καλούνται τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου «να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα στη χώρα μας, το κράτος δικαίου, τη δικαστική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών» από τις κατάφωρα αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της Προέδρου του Αρείου Πάγου αυτό το σήμα πρέπει να ληφθεί από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Γιατί είναι πρωτοφανές να καλούνται να υπερασπιστούν τη νομιμότητα τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου την οποία επιχειρεί να παραβιάσει η Πρόεδρος που έχει ταχθεί να την προασπίζει, με τις πλάτες της κυβέρνησης που καθημερινά δείχνει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει στο πλαίσιο της αυταρχικής νοοτροπίας της είναι ο απόλυτος έλεγχος όλων των εξουσιών. Όπως συμβαίνει στα απολυταρχικά καθεστώτα. Κι αυτό τη στιγμή που στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο επιφανείς νομικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυρίας Θάνου”.
Ο Τσιόδρας

Το Ποτάμι, με δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας, αντιδρά θετικά στην επιβεβαίωση της Δημοκρατική Συμπαράταξης, αναφορικά με την εκλογή ηγεσίας στο νέο σχήμα που θα προκύψει στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ωστόσο ξεκαθαρίζει εκ νέου ότι τάσσεται κατά της απορρόφησης κομματικών σχημάτων.
«Χαιρόμαστε που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιβεβαιώνει την απόφαση της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία. Αυτό πρέπει να γίνει» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και συνεχίζει: «Με σεβασμό στην ψήφο του λαού και στόχο ένα νέο ενωμένο προοδευτικό Κίνημα και όχι βέβαια την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο – κάτι άλλωστε που δεν συγκινεί τους πολίτες».
Για τους αγρότες
Εν αναμονή των αγροτικών κινητοποιήσεων ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης πήρε θέση με σχετική δήλωση του. Κι όπως επισημαίνει ποτέ τα μπλόκα δεν έδωσαν ουσιαστική λύση στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Αναλυτικά η δήλωση: “Είναι πολλά και υπαρκτά τα προβλήματα που φέρνουν σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο. Η ζωή όμως έχει αποδείξει πως το ετήσιο ραντεβού στα μπλόκα δεν έλυσε κανένα από αυτά. Απαιτείται όσο ποτέ ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αγροτικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τους πόρους και τα θεσμικά εργαλεία της Κοινής Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής. Η δημιουργία ουσιαστικών κινήτρων για τη συμμετοχή των αγροτών σε ισχυρά συλλογικά σχήματα (ομάδες και οργανώσεις παραγωγών) αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παραγωγή αγροτικού εισοδήματος. Η Ελλάδα θα αξιοποιήσει τη διεθνή φήμη της ποιότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων της μόνο αν καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική, επενδύοντας στην καινοτομία, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες, αξιοποιώντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό της. Ας ακούσει επιτέλους η κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της Ελλάδας που παράγει, της δημιουργικής Ελλάδας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα