«Βγάζει στη σέντρα» τη Ζωή

Αποφασισμένο να φθάσει στα άκρα για να επιτύχει την αντικατάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι το Ποτάμι. Στη Σεβαστουπόλεως γνωρίζουν πολύ καλά ότι με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος δεν μπορούν να καταθέσουν πρόταση μομφής, αλλά επιμένουν με προφανή στόχο να προκαλέσουν νέους πονοκεφάλους στον πρωθυπουργό.
Έτσι, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Θεοδωράκη, ο οποίος μεταξύ των προαπαιτούμενων για την έξοδο από την κρίση έθεσε και το ζήτημα της προέδρου της Βουλής, το Ποτάμι προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Με επίσημη ανακοίνωση παρομοίασε το καθεστώς Κωνσταντοπούλου στο Κοινοβούλιο με τη δικτατορία του… Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα.
Με αφορμή την περίφημη επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει χαρακτηρίσει το ελληνικό δημόσιο χρέος προς τις χώρες της Ευρώπης ως «παράνομο και επονείδιστο», το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το κανάλι της Βουλής μετέδωσε για 10η φορά τη συνέντευξη των δήθεν ειδικών που απαρτίζουν την προσωπική επιτροπή της κυρίας Κωνσταντοπούλου για το χρέος. Και για 10η φορά μιλούσε ο κ. Τουσέν, ανύπαρκτων επιστημονικών διαπιστευτηρίων, αλλά λάτρης και λατρευόμενος ταυτόχρονα της Προέδρου της Βουλής». Ανεβάζοντας τους τόνους, η Σεβαστουπόλεως τονίζει ότι «η χρήση ενός δημόσιου μέσου ως προσωπικό προτεκτοράτο συνιστά διαφθορά. Σήμερα μόνο στη δικτατορία των Κιμ χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο τα δημόσια μίντια».
Για το λόγο αυτό, το Ποτάμι ζητά να γνωστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας του καναλιού της Βουλής, να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις και οι «συνεργασίες» με περιθωριακούς και περιφερόμενους «δημοσιογράφους» και «σκηνοθέτες» που έχει «επιβάλει» η κυρία Κωνσταντοπούλου και η κυβέρνηση να εμπιστευθεί τους εργαζόμενους στο κανάλι της Βουλής και να τους αφήσει να το λειτουργήσουν με βάση της αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της δημοκρατίας.
Με τον Μίχαλο
Στο μεταξύ συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μίχαλος εξέθεσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, ιδιαίτερα μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για τις προτάσεις που το Επιμελητήριο έχει σε σχέση με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, και συμφώνησε με την πρόταση του ΕΒΕΑ για αυτόματη έγκριση εξαγωγής ποσού ίσου με το 80% του τι έχουν εισάγει εξαγωγικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο η πληρωμή των προμηθευτών από επιχειρήσεις που έχουν θετικό ισοζύγιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (ως εξαγωγικές επιχειρήσεις εισάγουν περισσότερο συνάλλαγμα από όσο εξάγουν), θα συνεχίσει απρόσκοπτα.
Τέλος, ζητήθηκε από τους συμβούλους του ΕΒΕΑ να αποστείλουν υπόμνημα με όλα τα εμπόδια στην ενεργοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Λιμνάζοντα κονδύλια θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή στήριξης των επενδύσεων σε μια στιγμή που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες. Το ΕΣΠΑ μοιάζει στην κρίσιμη αυτή συγκυρία να μην αποτελεί ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Τον Στ. Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών Χ. Θεοχάρης και Γ. Αμυράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα