Βλέπει και… Ελλάδα!

Ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει το γεμάτο πορτοφόλι στην ελληνική αγορά και κατά κανόνα φέρνει τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, αλλά ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν αμέλησε τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μερικές από τις χαρακτηριστικές είναι αυτές των Κώστα Μανωλά, Δημήτρη Σιόβα, Ανδρέα Σάμαρη, Δημήτρη Κολοβού, Τόμας Ντε Βινσέντι, Μάικλ Ολαϊτάν, Παναγιώτη Βλαχοδήμου, Κώστα Γιαννούλη, Τάσου Καραμάνου, Τάσου Αυλωνίτη, που άλλοι έπιασαν κι άλλοι όχι. Ακόμα όμως και να μην κατάφεραν να αγωνιστούν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν κάτι, αφού το χρηματικό αντίτιμο για ανάλογες περιπτώσεις ήταν χαμηλό κι άλλες φορές μηδαμινό.

Για αυτόν τον λόγο, στα γραφεία των πρωταθλητών Ελλάδας δεν «κλείνουν» αφτιά και μάτια για ό,τι ενδιαφέρον κινείται στην ελληνική αγορά, θέλοντας να προλάβουν να αποκτήσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί, βασιζόμενοι στην οικονομική δύναμη που έχουν. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ –η διοίκηση του οποίου έχει επίσης μεγάλη οικονομική δυνατότητα– ουσιαστικά απέκτησε για το καλοκαίρι τους Νίκο Κοροβέση και Χάρη Χαρίση από τον ΠΑΣ Γιάννινα, εφαρμόζοντας τακτική… Ολυμπιακού, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει δώσει εντολή να εντοπιστούν και αν ευνοούν οι συνθήκες να αποκτηθούν οι καλύτεροι και οι πιο ελπιδοφόροι παίκτες από την ελληνική αγορά.

Από τη μεριά τους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μένουν άπραγοι, αφού έχουν καταρτίσει τη δική τους λίστα και ήδη εξετάζουν περιπτώσεις για το καλοκαίρι.

Οι άμεσοι στόχοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφήνει αδιάφορο ούτε τον Βίτορ Περέιρα που έχει ήδη παρακολουθήσει δύο ματς της Super League (Παναιτωλικός-ΟΦΗ και Πλατανιάς-Εργοτέλης) και εκεί εντόπισε κάποιες περιπτώσεις που του κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Ωστόσο, ας εξετάσουμε από τη λίστα αυτή ποιοι είναι εκείνοι που αναμένεται να «πιάσουν» άμεσα Λιμάνι και ποιοι απλά εξετάζονται για το μέλλον.

Πρώτος επιλαχών είναι ο Μπεν, για τον οποίο έχει στηθεί ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι εντυπώσεων και μάνατζερ για το αν θα καταλήξει στον ΠΑΟΚ ή στον Ολυμπιακό. Αν και πριν από μερικές εβδομάδες ήταν… σίγουρος για τον «Δικέφαλο», ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας ότι θα περιμένει πρόταση από την Αγγλία, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης έχει δώσει ήδη τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους», αφού το καλοκαίρι το συμβόλαιό του εκπνέει. Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά στην κρίση του Βίτορ Περέιρα αν θα δώσει το «ok» για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή.

Ένα όνομα που έγινε γνωστό λόγω της παρουσίας του Πορτογάλου προπονητή στα Χανιά, είναι αυτό του Γιαγιά Μπανανά, που είναι βασικός στον Πλατανιά και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Το ύψος του (1.92) και το γεγονός ότι έχουν διαπιστωθεί μεγάλα περιθώρια εξέλιξης (γεννημένος στις 29/7/1991) στον παίκτη έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Με τον Πλατανιά υπάρχει πάντα μία καλή επικοινωνία και το τριετές συμβόλαιό του με τους Χανιώτες δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αν αποφασίσει ο Βίτορ Περέιρα την απόκτησή του για το καλοκαίρι.

Μία ακόμα περίπτωση που πολύ πιθανό να «παίξει» το καλοκαίρι είναι αυτή του Γκίοργκι Λόρια του ΟΦΗ. Το συμβόλαιο του Μπάλας Μέγιερι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνει. Είναι ένα θέμα το οποίο θα διαχειριστεί η διοίκηση κατόπιν εισήγησης του Περέιρα. Αν και εφόσον ο Ούγγρος για οποιονδήποτε λόγο δεν συνεχίσει, τότε είναι δεδομένο ότι θα γίνει κίνηση για τον Γεωργιανό τερματοφύλακα, το όνομα του οποίου ακούστηκε και για τον Ιανουάριο, λόγω του τραυματισμού του Ρομπέρτο.

Υπό παρακολούθηση

Πέραν των προαναφερθέντων που οι αποφάσεις θα είναι άμεσες (μέχρι το καλοκαίρι), υπάρχουν κι άλλοι που βρίσκονται υπό παρακολούθηση και αν αποκτηθούν θα μετακομίσουν υπό προϋποθέσεις.

Σε αυτή τη λίστα ξεχωρίζει το όνομα του Μοχάμεντ Γιουσούφ του Εργοτέλη. Ο άσος από τις Κομόρες (συμπατριώτης του Μπεν) αποτελεί «αδυναμία» του προπονητή του Ολυμπιακού (δεν υπήρχε δηλαδή στη λίστα), αφού τον εντυπωσίασε στο κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά που πέτυχε κι ένα γκολ. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει, λένε ότι πράγματι ο Γιουσούφ αξίζει το βήμα παραπάνω, φεύγοντας από τον Εργοτέλη.

Ο Γιουσούφ δεν είναι ο μοναδικός παίκτης του Εργοτέλη που απασχολεί τον Ολυμπιακό, αφού και ο Σάββας Γκέντσογλου βρίσκεται υπό παρακολούθηση, το όνομα του οποίου «έπαιξε» δυνατά και στις αρχές Ιανουαρίου. Στο ίδιο πλαίσιο είναι και η περίπτωση του Βασίλη Μπούζα του Πανιωνίου που έχει πάρει πολλές ευκαιρίες στους Νεοσμυρνιώτες και έχει ξεχωρίσει. Άλλωστε, υπάρχει παράδοση οι παίκτες που προέρχονται από τον Πανιώνιο να αποδεικνύονται «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό, όπως έχει συμβεί με τους Μανιάτη, Σάμαρη, Σιόβα.

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για τον Λούκας Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Όπως και ο Γιουσούφ, έτσι κι αυτός έκανε εντύπωση στον Περέιρα στο ματς των Αγρινιωτών με τον ΟΦΗ. Ωστόσο, πρόκειται για μια περίπτωση έτοιμου ποδοσφαιριστή καθώς είναι 28 ετών και είναι ακριβός για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι θα φτάσουν αρκετές προτάσεις για τον Αργεντινό (από Εμιράτα και Σαουδική Αραβία) που θα προσεγγίζουν ή και θα ξεπερνούν το εκατομμύριο και είναι στη διάθεση του Ολυμπιακού αν θα μπει σε ένα τέτοιου είδους πλειστηριασμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα