«Βολές» Δρίτσα κατά Σαμαρά για υποβρύχια και λίστα Λαγκάρντ

Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού για το θέμα των υποβρυχίων και τον ρόλο του κ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας, Θ, Δρίτσα.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σαμαρά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «για τα υποβρύχια έγινε προανακριτική και εξεταστική το 2011» και «δεν βρήκαν τίποτα» για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Δρίτσας κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για «ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς» και σημειώνει πως «με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προανακριτική έγινε μόνο για τον Τσοχατζόπουλο κατά παράβαση της εισαγγελικής παραγγελίας», ενώ «εξεταστική δεν έγινε ποτέ».

«Με αρχιτέκτονα τότε τον κ. Βενιζέλο τροποποιήθηκε το άρθρο 31Β του Κανονισμού της Βουλής και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ανέλαβε αρμοδιότητες ”συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων” και εξέτασε δεσμευτικά μόνο την περίοδο κατά την οποία διαδοχικά Υπουργοί Εθνικής Άμυνας ήταν οι κκ. Γ. Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαιρώντας παρά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο την περίοδο Τσοχατζόπουλου, όσο και την περίοδο Βενιζέλου. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι … ”δεν του βρήκαν τίποτα” προβάλλεται για να θολώσει τα νερά», υποστηρίζει.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία επίσης ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έγινε εξεταστική και δεν βρέθηκε  τίποτε για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Δρίτσας υπογραμμίζει ότι «πάλι με συμπαιγνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η έρευνα περιορίστηκε μόνο στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου».

Απατώντας στην ερώτηση του Πρωθυπουργού «αυτοί που τότε ήταν με τον Τσοχατζόπουλο, σήμερα σε ποιο κόμμα βρίσκονται;», ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Μα όλοι ξέρουν ότι ο μεν Βενιζέλος κάλυπτε για χρόνια πλήρως τον Τσοχατζόπουλο, τα δε υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις βαριές κατηγορίες εναντίον του κ. Βενιζέλου για τα υποβρύχια, τέτοιες που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποτολμήσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα