Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών: “Οι ισλαμιστές θα επιτεθούν ξανά στη Τυνησία”

Εκπέμπει SOS το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών που προειδοποιεί για τον κίνδυνο ισλαμιστές αντάρτες να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις σε τουριστικά θέρετρα της Τυνησίας, μετά το «χτύπημα» σε παραλία της πόλης Σους την Παρασκευή, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 15 Βρετανοί, προειδοποίησε η Βρετανία.

Επιθέσεις ενδέχεται να εξαπολυθούν «από πρόσωπα που δεν είναι γνωστά στις Αρχές και οι ενέργειες των οποίων εμπνέονται από τρομοκρατικές οργανώσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανανεωμένη ταξιδιωτική του οδηγία η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα, σε ξεχωριστά άρθρα τους στον βρετανικό Τύπο, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον και ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ επεσήμαναν ότι το περιστατικό στην Τυνησία θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Λονδίνου να αντιμετωπίσει τη δηλητηριώδη, όπως τη χαρακτήρισαν, ρητορική του ακραίου Ισλάμ.

Με κάποιους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονταν στην Τυνησία να μην έχουν εντοπιστεί ακόμη, ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν στην επίθεση αναμένεται να αυξηθεί.

Πολλοί Βρετανοί αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην πατρίδα τους από την Τυνησία, διακόπτοντας τις διακοπές τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα