Β. Αλεξανδρής: “Δεν λογοδοτώ σε κανένα κόμμα”

“To αποτέλεσμα των δικηγορικών εκλογών αφορά αποκλειστικά τους δικηγόρους. Είναι δική μας υπόθεση. Δεν είναι μια προσωπική, αλλά μια συλλογική επιτυχία των δικηγόρων και μόνον. Συμμετέχουμε εν ονόματι των αρχών και αξιών του δικηγορικού σώματος”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του δεύτερου γύρου της αναμέτρησης ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Βασίλης Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους “που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου, αυτούς που πίστεψαν στην καθαρότητα της προσπάθειάς μου και με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους έκαναν άλλες επιλογές”.

“Δεν λογοδοτώ σε κανένα κόμμα. Η υποψηφιότητά μου δεν υπαγορεύθηκε, δεν συνδέθηκε, ούτε συνδέεται με κομματικούς σχηματισμούς ή προσανατολισμούς. Παραμένω ανεξάρτητος και έτσι προσέρχομαι και στο επόμενο γύρο”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως “κάνουν λάθος όσοι αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα με κομματικά κριτήρια. Δεν θα με βρουν στην αίθουσα τροπαίων κανενός κόμματος. Είμαι και θα παραμείνω ένας μαχόμενος δικηγόρος”.

Ο κ. Αλεξανδρής επανέλαβε ότι η συμμετοχή του στις εκλογές μετά από 33 χρόνια δικηγορίας δεν ήταν προσωπική του πρωτοβουλία, αλλά ότι ανταποκρίθηκε στη πρόταση συναδέλφων από διαφορετικές παρατάξεις και χώρους. “Κινητήρια δύναμη μας ήταν και είναι η απόφασή μας να μετατρέψουμε τις αγωνίες μας σε αντίδραση και πράξη. Μέλημά μου είναι να ξαναβρεί ο ΔΣΑ την αυθεντική του φυσιογνωμία και το κύρος που του πρέπει σ’ ένα κράτος δικαίου».

“Κάποιοι”, συμπλήρωσε, “επιμένουν όμως να σκέφτονται με όρους του παρελθόντος και επιχειρούν με διάφορους τρόπους να μας υπαγάγουν σε κομματικούς προσανατολισμούς και επιδιώξεις. Απαντώ ρητά και κατηγορηματικά: «Δεν τους ακολουθούμε. Μένουμε σταθεροί στο δρόμο που χαράξαμε με εντιμότητα, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια”. Υπογράμμισε επίσης, ότι σε καμία περίπτωση με τις αναφορές αυτές δεν επιχειρεί να απαξιώσει ή να μειώσει τη θεσμική λειτουργία των κομμάτων σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άλλωστε, ο ΔΣΑ, είπε, “ήταν και είναι πάντοτε προασπιστής της δημοκρατίας, της συνταγματικά ευνομούμενης πολιτείας, του πλουραλισμού”.

Ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε όλους τους υποψήφιους προέδρους του ΔΣΑ αλλά και όλους τους συμβούλους που έχουν εκλεγεί, ανεξαρτήτως παράταξης, “να δεσμευθούμε για την επόμενη μέρα, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα”. Στόχος της νέας πορείας είναι η αναβάθμιση του κύρους του Συλλόγου, αλλά και της θέσης του δικηγόρου στη κοινωνία και την απονομή της δικαιοσύνης.

Υπογράμμισε τα βασικά σημεία του προγράμματος του, θέτοντας σε “ανοιχτό διάλογο”, όπως είπε, συγκεκριμένες προτάσεις, που θεωρεί ως άμεσης προτεραιότητας για την αντιμετώπιση των καθημερινών και θεσμικών προβλημάτων. Κατέληξε λέγοντας: “Είμαι στη διάθεση όλων για ειλικρινή συνεργασία και διάλογο. Ας δεσμευτούμε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ας δεσμευτούμε ότι μετά την πάροδο των πρώτων έξι μηνών θα έχουμε ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα των πράξεών μας”.

Όσον αφορά δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου Γ. Αδαμόπουλου περί λασπολογιών και χτυπημάτων «κάτω από τη ζώνη», ενόψει του δεύτερου γύρου, ο κ. Αλεξανδρής τον κάλεσε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία επ’ αυτών, αλλιώς ας περιμένει νηφάλια το αποτέλεσμα της κάλπης. Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Αδαμόπουλος ζητησε χθες τη διεξαγωγή δημόσιας “μονομαχίας” μεταξύ τους “προκειμένου οι συνάδελφοι νηφάλια να αξιολογήσουν και να διαμορφώσουν πεποίθηση για την προγραμματική ετοιμότητα του καθενός”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα