Γήπεδα χωρίς αστυνομία!

Νέα ήθη είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει στο καθεστώς αστυνόμευσης των γηπέδων ο υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υποστηρίζοντας πως η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Γιάννης Πανούσης προέταξε την υποχρέωση των αρμόδιων φορέων του ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιρικών εταιριών να διαφυλάξουν τους χώρους τους, διευκρινίζοντας πως εκτός γηπέδων, σαφώς και η Αστυνομία θα πρέπει να διαφυλάττει την τάξη και την ασφάλεια. Αναλυτικά όσα –ενδιαφέροντα– είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο www.news247.gr:

«Το γήπεδο είναι μια διαφορετική κατάσταση. Εγώ είμαι εναντίον του να υπάρχουν αστυνομικοί στο γήπεδο. Ανώνυμες εταιρίες είναι, ΕΠΟ υπάρχει, Super League υπάρχει, διοργανώτρια αρχή. Την τάξη μέσα στο γήπεδο δεν χρειάζεται να την επιβάλλει η αστυνομία. Απ έξω μακριά κι εφόσον έχεις πληροφορίες ότι στο δρόμο, πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το γήπεδο θα γίνουν επεισόδια μπορείς να έχεις μια μορφή αστυνομίας.

Αλλά όχι να βγαίνει ο άλλος με το παιδί του από το γήπεδο ευτυχισμένος επειδή κέρδισε η ομάδα του και ξαφνικά να βλέπει απέναντί του ένα γάντι να του πετάει κάτι στο κεφάλι. Αυτοί που μπαίνουν στη λογική του πολέμου ξέρουν και να προφυλάσσονται. Όλα τα χημικά τα τρώνε οι περαστικοί! Ο άλλος ξέρει τα πετάει και ξέρει να κρυφτεί ή φοράει μαντήλι, ο αστυνόμος ξέρει τι να κάνει και στη μέση είναι ο κόσμος που περπατάει και βρίσκεται απροστάτευτος».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα