Γαλλία: Μάχη για Champions League και παραμονή

Τρεις θέσεις, εφτά ομάδες και… μεγάλες συγκινήσεις επιφυλάσσει το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου στη Γαλλία, καθώς τα πάντα, εκτός από τον πρωταθλητή, βρίσκονται στον αέρα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και φέτος, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Λιόν, η οποία θα πρέπει να γίνουν πολλοί συνδυασμοί αποτελεσμάτων για να χάσει την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Για την 3η προνομιούχο θέση, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του μεγαλύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού, θα δώσουν μάχη η Μονακό και η Νις, με το προβάδισμα να το έχει η πρώτη, η οποία φιλοξενεί στην έδρα της τη Μονπελιέ. Η δε Νις θα πρέπει να νικήσει εκτός της Γκινγκάμπ και να περιμένει το… θαύμα στο πριγκιπάτο.

Ανοιχτή παραμένει μία θέση και για το Europa League, την οποία διεκδικούν οι Σεντ Ετιέν και Λιλ. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους, σε ένα παιχνίδι που… θα πέσουν κορμιά.

Κόλαση για μία θέση και στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα, καθώς Τουλούζ, Αζαξιό και Ρεμς θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο ένας στους τρεις βγαίνει κερδισμένος. Η Τουλούζ παίζει εκτός έδρας με την Ανζέ, η Αζαξιό επίσης εκτός με τη Λοριάν και η Ρεμς υποδέχεται τη Λιόν, η οποία θέλει έστω και τον έναν βαθμό για να είναι σίγουρη για τη 2η θέση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα