Γιατί συνελήφθη ο εφοπλιστής – καναλάρχης Γιάννης Καραγιώργης

Xειροπέδες πέρασαν, μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί από τις ολλανδικές αρχές, στον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Ο 63χρονος, αμέσως μετά την σύλληψή του,  επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αγοράσει αρκετά περιφερειακά κανάλια συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στη Γλυφάδα στους οποίους διαβιβάστηκε το διεθνές ένταλμα από την Ολλανδία.

Ο Γ. Καραγιώργης είναι Ιδιοκτήτης του ομίλου περιφερειακών καναλιών ΗellasΝet. Το HellasNet αποτελείται από 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία).

Υπεύθυνος του ενημερωτικού τομέα στο δίκτυο αυτό ανέλαβε με τη δημιουργία του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ενώ στην επίσημη παρουσίασή του παρεβρέθηκε πλήθος επωνύμων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Ο εφοπλιστής είχε περάσει μεγάλη κρίση το 1994 όταν ένα δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιό «Στολίδι», οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία. Ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν είκοσι ναυτικοί. Οι τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότηση ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά του ιδίου και περιουσίας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα