Για εκτέλεση των χαλυβουργών κάνει λόγο η Ομοσπονδία τους

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, που νομιμοποιεί τις ομαδικές απολύσεις στη χαλυβουργία.

Διαβάστε την ανακοίνωσή της:

«Με πλειοψηφική απόφαση του Α.Σ.Ε. εγκρίθηκε το σχέδιο της εργοδοσίας της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου για 45 απολύσεις επί συνόλου 72 εργαζομένων.

Να σημειώσουμε ότι το 2011 η εταιρεία απασχολούσε 285 χαλυβουργούς. Καταγγέλλουμε την μεθόδευση που “εκτελεί” τους χαλυβουργούς, τον χαλυβουργικό κλάδο και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, δίνοντας εξετάσεις στην Τρόικα, που εδώ και καιρό πιέζει για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το δρόμο….

Καταγγέλλουμε την άρνηση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το Ν. 4231/1-11-2013 που η ίδια ψήφισε και δεν εφαρμόζει εδώ και 8 μήνες και ο οποίος αφορά τη στήριξη του κόστους της ενέργειας στις χαλυβουργίες της χώρας.

Να σημειώσουμε ότι σχετικές τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν εφαρμόσει στις χαλυβουργικές βιομηχανίες τους Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφερόμαστε στις συμβάσεις διακοψιμότητας.

Στην Ελλάδα, η άτολμη και άβουλη κυβέρνηση στέκεται στα συντρίμμια του χαλυβουργικού κλάδου εγκρίνοντας ομαδικές απολύσεις, και “σφυρίζει” αδιάφορα στην εισαγωγή ιταλικής μη πιστοποιημένης μπετόβεργας από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες που επιδοτούνται για τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Για ποιά άραγε επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης θριαμβολογούμε;

Η Π.Ο.Ε.Μ. καλεί τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα σε μαζική αντίσταση και αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, για το δικαίωμα στη δουλειά. Αντιστεκόμαστε – Ο αγώνας συνεχίζεται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα