Γι’ αυτό πήρε τόσους ελεύθερους κι ωραίους!

Ντιέγκο Μπουονανότε: Ήρθε ως ελεύθερος, είναι ήδη πρώτος σκόρερ με λίγες συμμετοχές. Λογικά θα πάει ακόμη καλύτερα αν του βρει θέση ο Πογιέτ, που μάλλον θα του βρει. Ίσως φτάσει να κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ρόναλντ Βάργκας: Μετά τον τραυματισμό του η αξία του έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να καταλήξει στην ουραγό ομάδα της Τουρκίας όπου πήγε καλά, αλλά είχε μονοετές συμβόλαιο. Τον «τσίμπησε» στο τσάμπα η ΑΕΚ, έπαιξε Κόπα Αμέρικα, είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας του και παρά την ανοησία του με τον Αστέρα, έχει αποδείξει στην πιάτσα πως ίσως φτάσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης με αυτά όταν έπαιζε στην  Άντερλεχτ. Ίσως φτάσει το καλοκαίρι να κοστολογείται 1.000.000 ευρώ.

Αντρέ Σιμόες: Οι Ισπανοί τον είχαν πάρει χαμπάρι από τη Μορεϊρένσε, αλλά τον πρόλαβε ο Μιλοβάνοβιτς. Ανέβασε το κασέ του μόνο και μόνο που πήγε στην ΑΕΚ και επειδή εξακολουθούν να τον παρακολουθούν, κάποιοι ήδη ετοιμάζουν πρόταση. Αν δεν είναι των 2.000.000 ευρώ, μπορεί να είναι του ενός.

Ροντρίγκο Γκάλο: Τα πάει θαυμάσια. Συνεχώς βελτιώνεται και όχι μόνο αυτό, αν τυχόν φύγει η ΑΕΚ έχει ήδη τον αντικαταστάτη του και λέγεται Μπακάκης. Χωρίς υπερβολή, μπορεί να φτάσει το μισό εκατομμύριο η αξία του.

Γιάκομπ Γιόχανσον. Άγνωστο που μπορεί να φτάσει η τιμή του. Αν γίνει κάποιο θαύμα και κληθεί και στο Euro της Γαλλίας, ίσως φτάσουμε σε τρελό νούμερο. Υπομονή…

Πολλοί λένε ότι φέτος η ΑΕΚ δεν δαπάνησε πολλά χρήματα για μετεγγραφές (αλήθεια) και πως ίσως έγινε κακός σχεδιασμός και ήρθαν παίκτες σε θέσεις που δεν υπήρχε ανάγκη. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρχε σχέδιο. Διότι μπορεί η ομάδα να μην διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά να που χωρίς να έχει κάνει κάποια υπέρβαση στα τρία εκτός έδρας ντέρμπι , έχει αυξήσει κατακόρυφα την αξία του ρόστερ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι έξι παίκτες που αυτή τη στιγμή ίσως και να έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (δεν υπολογίζουμε τον Μάνταλο που δεν είναι προς πώληση, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα) παίζουν σε θέσεις που μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω. Γιόχασον και Σιμόες έχουν για μπακ απ ο ένας τον άλλο, αλλά και τον Κορδέρο (αν πουληθούν και οι δύο θα αποκτηθεί άλλος). Ο Γκάλο έχει τον Μπακάκη και οι Βάργκας, Μπουονανότε τον Μάνταλο!

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ ίσως κάθεται πάνω αυτή τη στιγμή σε 3-4 εκατομμύρια τα οποία μπορεί και να είναι περισσότερα αν βελτιώσει την εικόνα της, αν πάρει το Κύπελλο ή αν το καλοκαίρι κάνει καλά παιχνίδια στα προκριματικά του καλοκαιριού και μπει στους ομίλους. Ίσως τελικά όλες αυτές οι επιλογές να είχαν ένα πλάνο από πίσω, το οποίο… αχνοφάνηκε με την αποκάλυψη του ενδιαφέροντος για τον Σιμόες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα