Γκολ ο Μπανανά και… τέζα ο Παναθηναϊκός!

O χρόνος μπορεί να άλλαξε, ωστόσο τα… κουσούρια του 2016 δεν λένε να εγκαταλείψουν τον Παναθηναϊκό που γνώρισε μία ακόμα ήττα στη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά από τον Πλατανιά στην Κρήτη με 1-0 το βράδυ της Πέμπτης (5/1).

Οι… συγκινήσεις έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο που κυμάνθηκε στη μετριότητα ανάμεσα σε δύο ομάδες που έδωσαν έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία. Παράλληλα, προσπάθησαν ν’ αποφύγουν τυχόν ρίσκα ή λάθη. Ο Πλατανιάς έδειχνε ικανοποιημένος από ενδεχόμενη ισοπαλία καλύπτοντας εξαιρετικά τους χώρους στον Παναθηναϊκό.

Κατώτεροι των προσδοκιών εμφανίστηκαν οι «πράσινοι» έχοντας μόλις μία τελική προσπάθεια (!) στο ενεργητικό τους. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σε πρώτη φάση διάταξη 5-3-2 με τους Βάντερσον – Στάθη να κινούνται από τις πτέρυγες αριστερά και δεξιά αντίστοιχα αφήνοντας τους Κάργα – Μπανανά – Πριντέτα ν’ αναλαμβάνουν καθήκοντα στόπερ.

Οι Χανιώτες δημιούργησαν τη μοναδική αξιόλογη φάση, όταν ο Γιακουμάκης εξαπέλυσε υπέροχο δεξί βολέ που αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο 20ο λεπτό.

Σε ρόλο κλασικού επιθετικού προωθήθηκε ο 23χρονος επιθετικός, όταν αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά ο τραυματίας Στανισάβλιεβιτς. Το αγωνιστικό πλάνο διαφοροποιήθηκε σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Κάργας προωθήθηκε ως κεντρικός μέσος αφήνοντας τους Πριντέτα – Μπανανά σε καθήκοντα στόπερ. Όσον αφορά τον νεοεισελθόντα Μενδρινό τοποθετήθηκε ως επιτελικός χαφ έχοντας τους Ντεβέσα – Μανούσο να κινούνται αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να πιέσει την αντίπαλη εστία. Εξάλλου, η δημιουργικότητα κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα από το δίδυμο κεντρικών μέσων που συνέθεταν οι Κουρμπέλης – Νούνο Ρέις. Επίσης, οι Λουντ (επιτελικός χαφ) και Μπουμάλ (δεξιός εξτρέμ) ουδέποτε πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες επηρεάζοντας σημαντικά την αγωνιστική εικόνα που παρουσίαζε το «τριφύλλι». Με ξεκάθαρα αμυντικά καθήκοντα ήταν επιφορτισμένοι οι πλάγιοι μπακ Μέστο (δεξιά) και Χουλτ (αριστερά).

«Ανέβηκε» ο Παναθηναϊκός, άμυνα και νίκη ο Πλατανιάς

Το σκηνικό παρέμεινε αμετάβλητο στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Βέβαια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζήτησε περισσότερη ένταση από τους ποδοσφαιριστές που παρέταξε σε μία επιθυμία η οποία υλοποιήθηκε μετά το 50ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ, όταν βρήκε τον Πλατανιά σε αμυντική ανισορροπία έχοντας ο ίδιος γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον , αλλά ο Σωτηρίου έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε τετ-α-τετ απέναντι στον Μπεργκ (55’).

Σε κάθε περίπτωση χρειαζόταν περισσότερη επιθετική διάθεση από πλευράς «πράσινων». Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφαίρεσε τον ξεκάθαρα ανασταλτικό μέσο, Νούνο Ρέις περνώντας τον Λέτο εντός τερέν που πήρε θέση πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ. Ο Λουντ οπισθοχώρησε δίπλα στον Κουρμπέλη με τη διάταξη 4-2-3-1 να παραμένει αμετάβλητη.

Φευ! Ο Πλατανιάς αμυνόταν σθεναρά αναζητώντας την… απειλή στις αντεπιθέσεις και το «ανοιχτό» γήπεδο. Μουνάφο και Κάργας έκαναν ουσιαστικό ματς με τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι τους.

Στο 74ο λεπτό άνοιξε το σκορ! Ο Τελάντερ αδράνησε στη σέντρα του Βάντερσον για να επωφεληθεί ο Γιάγια Μπανανά ο οποίος σούταρε από το ύψος της μικρή περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός έχοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία. Όσον αφορά τον σκόρερ πέτυχε γκολ για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το τελευταίο είχε σημειωθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (3-1, 12/9/2015). Επίσης, έγινε ο πρώτος αλλοδαπός της χανιώτικης ομάδας και πέμπτος συνολικά ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ν’ αντιδράσει στα τελευταία λεπτά δίχως να φανεί αποτελεσματικός εξαιρώντας ένα βολέ του Μπεργκ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου στο 86ο λεπτό. Σε εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης κυμάνθηκε ο τερματοφύλακας της χανιώτικης ομάδας που διέπρεψε μαζί με τους Μονάφο, Μπανανά. Απογοητευτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπεργκ έχοντας 1-2…τσαφ σε φάσεις που μπορούσαν ν’ αποδειχθούν καθοριστικές για την τελική έκβαση του αγώνα. Οι αλλαγές δε βοήθησαν τους φιλοξενούμενους παρά τη μετατροπή διάταξης σε 4-4-2 σε ρόμβο με τον Ρινάλντι να δίνει στήριγμα στον Μπεργκ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) έχοντας ως βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς), Κωνσταντίνο Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και τέταρτο τον Αλέξανδρο Τσαμούρη (Πειραιά).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (35’ λ.τρ. Μενδρινός), Μουνάφο, Ντεβέσα (69’ λ.τρ. Ντίνας), Μανούσος (89’ Γιορέντε), Γιακουμάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουλτ, Ρέις (58′ Λέτο), Κουρμπέλης, Μπουμάλ (81’ Ρινάλντι), Λουντ (75’ Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα