Δίκαιο το «Χ», άδικο το μηδέν!

 

Ο Πλατανιάς έπαιξε με προσήλωση και η ΑΕΚ με μία ιδιόμορφη τακτική κι έτσι οι δύο ομάδες – χάρη και στους γκολκίπερ τους – έμειναν στο 0-0 στα Περιβόλια, κάτι που σημαίνει ότι η πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι, διότι οι γραμμές είχαν λανθασμένες αποστάσεις, ενώ οι Ντιντάκ και Γκάλο δεν αναταποκρίνονταν στα καθήκοντα του φουλ-μπακ . Το 3-5-2 δεν ήταν εύκολο να λειτουργήσει και παρά τον υπερπληθυσμό στη μεσαία γραμμή, Αϊντάρεβιτς και Σιμόες δεν έβρισκαν τον Μάνταλο, ο δε Μάνταλος δεν τροφοδοτούσε τους Αραούχο και Μπακασέτα. Οι δύο επιθετικοί επέστρεφαν για να πάρουν μπάλες και το πράγμα έμπλεκε, με αποτέλεσμα ο Χιμένεθ να μετατρέψει το σύστημα σε 3-4-3, με Μπακασέτα κορυφή και Αραούχο, Μάνταλο στα φτερά. Και με τις δύο αυτές εφαρμογές η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη και από τον πειραματισμό του Χιμένεθ μόνο κέρδος ήταν η αμυντική προσήλωση της τριάδας Βράνιες, Κολοβέτσιου και Γιόχανσον.

Ο Πλατανιάς έκανε το γνωστό θρασύτατο και οργανωμένο παιχνίδι του και παρά τη μικρότερη κατοχή, μπήκε περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς να απειλήσει πάντως με το ημίχρονο να λήγει φυσιολογικά 0-0.

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε με πλάνο περισσότερης υπομονής στο παιχνίδι της στη μεσαία γραμμή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δίνει χρόνο στους Γκάλο και Ντιντάκ να προωθούνται. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν πιάστηκαν στον ύπνο, αφού εξακολούθησαν να έχουν πίστη στο παιχνίδι τους κι έτσι το ματς παρέμενε στην κόψη του ξυραφιού, με την ομάδα του Χιμένεθ να έχει απλά περισσότερη κατοχή. Όσο περνούσε η ώρα τα χαφ των δύο ομάδων έχαναν σε δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα ρήγματα, αλλά οι τερματοφύλακες έδειχναν σε πολύ καλή μέρα κι έτσι το 0-0 δεν κουνήθηκε.

Ανέστης, Βράνιες, Γιόχανσον και Αραούχο διακρίθηκαν από την Ένωση, ωστόσο Μάνταλος και Μπακασέτας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και η ΑΕΚ έχανε σε δημιουργία. Ο Πλατανιάς ήταν άριστα στημένος και παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης επειδή είναι πραγματική ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν ο ένας για τον άλλον.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Γιόχανσον, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (85’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (64’ Πέκχαρτ), Αραούχο (90’ Μελικιώτης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Κάργας, Αποστολόπουλος (89’ Στανισάβλιεβιτς), Μαραγκός, Πριντέτα, Γιορέντε (80’ Μενδρινός), Μανούσος (67’ Γιακουμάκης), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα