Δανός μεγιστάνας της μόδας επενδύει σε σουηδική εταιρεία πληρωμών 

Μερίδιο που ξεπερνά το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της σουηδικής εταιρείας πληρωμών Klarna, μιας από τις υψηλότερης αξίας τεχνολογικές Startups σε ολόκληρη την Ευρώπη, απέκτησε ο Anders Holch Povlsen, ιδιοκτήτης της Bestseller, μιας λιανεμπορικής εταιρείας μόδας που εδρεύει στη Δανία.

Αυτή, περιλαμβάνει brands όπως λ.χ. τα Jack & Jones, Vero Moda, Only και Selected, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Povlsen διαθέτει σημαντικό μερίδιο από το μετοχικό κεφάλαιο των sites ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας, Asos και Zalando.

Σημειώνεται πως η Klarna, που ιδρύθηκε το 2005 και την οποία υποστηρίζουν σειρά επενδυτών, όπως λ.χ. οι Sequoia Capital και Atomico, έχει σήμερα χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 2,25 δισ. δολ.

Σημειώνεται πως η Klarna κατάφερε να διατηρήσει και κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τους ιδιαίτερα ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης σε επίπεδο όγκου συναλλαγών, ακολουθώντας ανάπτυξη της τάξεως του 50% πέρυσι, στηριζόμενη εν μέρει από τους 17.000 καινούριους εμπόρους σε διαφορετικές αγορές.

Υπογραμμίζεται πως η εταιρεία, που απασχολεί συνολικά 1.500 υπαλλήλους και λειτουργεί σε 18 χώρες, κατάφερε να ενισχύσει τα έσοδά της κατά 20% στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη κατά το ίδιο χρονικό διάστημα υπερ-τετραπλασιάστηκαν.

(ΠΗΓΗ: startupper.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα