Δεν άντεξε τα εγκαύματα

update

Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Νωρίτερα, μετά από μάχη ένδεκα ημερών ένας εκ των σοβαρά τραυματιών από το ατύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛ.ΠΕ. εξέπνευσε στο Αττικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με πολύ βαριά εγκαύματα σε όλο το σώμα.
Ο λόγος για τον Μπάμπη Δευτεραίο, έναν από τους έξι που είχαν τραυματιστεί σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή. Ο Μπάμπης Δευτεραίος ήταν 41 χρόνων και πατέρας δύο ανήλικων τέκνων.
Οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια είχαν καταγγείλει ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής. Μάλιστα όπως αποκάλυψε η «Α» οι περισσότεροι εκ των 3.000 εργαζομένων που βρίσκονταν εντός διυλιστηρίου απομακρύνθηκαν όταν είδαν τους καπνούς από την δεξαμενή και κατά την διάρκεια της άτακτης υποχώρησης καταγράφηκαν τραγικές εικόνες, καθώς έντρομοι οι εργαζόμενοι πηδούσαν μέχρι και μάντρες για να σωθούν, ενώ τα υποτιθέμενα μέτρα ασφαλείας που προέβλεπαν ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων με πούλμαν ήταν μόνο στα χαρτιά.
Συλλυπητήρια

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου απέστειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος.
Σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι αναμένεται ακόμη το πόρισμα της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Ζητούν επίσης άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και, εάν κριθεί αναγκαίο, τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.
Δηλώνουν τέλος ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα