«Δεν έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΠΑ»

ΔΕΗ

Εξηγήσεις σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα που ήθελε τη ΔΕΗ να έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τη ΔΕΠΑ εξαιτίας «προβλήματος ρευστότητας» της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, δόθηκαν σήμερα από την Χαλκοκονδύλη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι εξοφλεί ανελλιπώς τα τιμολόγια προμήθειας φυσικού αερίου που εκδίδονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης μακροχρόνιας σύμβασής της με τη ΔΕΠΑ.

«Άλλωστε», συνεχίζει η ανακοίνωση «η πρόσφατη εξόφληση από τη ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, στις 22.1.2016, ημερομηνία συμβατικής πληρωμής των τιμολογίων προμήθειας φυσικού αερίου του μηνός Δεκεμβρίου 2015,  ύψους 57,3 εκατομμυρίων ευρώ, διαψεύδει, πέραν πάσης αμφιβολίας τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί αδυναμίας πληρωμής λόγω προβλήματος ρευστότητας».

Και η ανακοίνωση της ΔΕΗ καταλήγει:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της μακροχρόνιας σύμβασης ΔΕΗ-ΔΕΠΑ έχει σταδιακά δημιουργηθεί οικονομική διαφορά μεταξύ των Μερών, ύψους πολύ χαμηλότερου του ποσού των  30 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στο δημοσίευμα , επί της διευθέτησης όμως της οποίας έχει ήδη υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο Μερών και δρομολογείται η επίλυση του θέματος, οπότε δεν τίθεται θέμα ληξιπρόθεσμης οφειλής».

Θυμίζεται ότι όντως υπήρξαν δημοσιεύματα κυρίως του ηλεκτρονικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Τα εν λόγω ρεπορτάζ στήριζαν την πληροφόρησή τους σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ περιλαμβάνεται μεταξύ των οφειλετών προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της ΔΕΠΑ διευκρινιζόταν ότι αιτία της οφειλής δεν είναι άλλος παρά ο διαφορετικός υπολογισμός που γίνεται στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα