Δεν είναι «μπλόφα» η αποχώρηση από το πρωτάθλημα!

Κάθε άλλο παρά «μπλοφάρει» ο ΠΑΟΚ αναφορικά με την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, καθώς εξετάζει εδώ και καιρό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ενώ έχει ήδη οργανωθεί προς αυτήν την κατεύθυνση!

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται… παιχνίδι με αυτές τις καταστάσεις και πως η αντίδραση θα είναι ακραία, απέναντι σε ένα ακραίο φαινόμενο. Αποκάλυψε δε, πως υπάρχουν και άλλες ομάδες που θέλουν να αντιδράσουν δυναμικά, αποφεύγοντας να τις κατονομάσει, ενώ δεν διέψευσε, ούτε και επιβεβαίωσε τις επαφές του Ιβάν Σαββίδη με τον Γιάννη Αλαφούζο (Παναθηναϊκό) και τον Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κυριάκος Κυριάκος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ήδη πλάνο για την επόμενη μέρα, ενώ έχει υπολογιστεί και το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης, με τον Ιβάν Σαββίδη να εκτιμά ότι μπορεί να το «σηκώσει»! Αναλυτικά όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM:

«Δεν θα ήθελα να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τέτοιου είδους πληροφορίες (σ.σ. περί των επαφών του Σαββίδη με τους Αλαφούζο, Μελισσανίδη). Ξέρω ότι έχει προγραμματισμένα ταξίδια. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος δραστήριος που έχει πολλά ραντεβού.

Σαφώς και υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό (σ.σ. η απειλή αποχώρησης από το πρωτάθλημα) και άρχισε να συζητιέται περισσότερο το θέμα των σκληρών αντιδράσεων από πολλές ομάδες, με πρωτοβουλία, αν θέλετε, δική μας. Το ότι συζητιέται σαν τελευταίο και πιο δραστικό μέτρο, ισχύει. Υπάρχει γενικά μια αναστάτωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, που μπορείς να αντιμετωπίσεις ήπια, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ τόσο καιρό, ή όπως τώρα με πιο σκληρό τρόπο. Η δυνατή παρουσία μας και όχι καταγγελτική μέχρι ένα σημείο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, οπότε ίσως η απουσία μας να κάνει περισσότερο καλό. Κάποιους αντιπάλους μας θα τους χαροποιήσει κιόλας. Θα πρέπει να φύγουν οι σκιές που βαραίνουν το ποδόσφαιρο μπας και γυρίσει κανένας στο γήπεδο.

Τέτοιου είδους αποφάσεις που είναι σημαντικές για την ιστορία ενός συλλόγου και δεν αφορούν έναν άνθρωπο. Σε ό,τι αφορά μια ΠΑΕ μπορεί να γίνεται, αλλά υπάρχει το ηθικό κομμάτι και επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού και μια ολόκληρη πόλη. Αυτό είναι το τελευταίο μέσο που θα χρησιμοποιήσεις, το πιο σκληρό. Το σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ακραία και εγκληματικά οργανωμένο και για να αντιδράσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις ακραία μέτρα, πάντα χωρίς βία. Εμείς είμαστε έτοιμοι, όπως είπε ο κύριος Σαββίδης, ως έσχατη λύση, σαν μοχλός πίεσης. Αν κι αυτό δεν πετύχει, μετά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Να ξεμπλέξουμε λίγο τα μηνύματα που περνά ο ΠΑΟΚ… Μπορεί να είναι καταγγελτικός, αλλά έχει προσπαθήσει εδώ και δύο χρόνια να είναι δημιουργικός. Πρώτα κάνει προτάσεις κι όταν αποδεικνύεται πως όλα αυτά γίνονται πρόφαση για να κερδηθεί χρόνος, είναι έτοιμος να αντιδράσει με τον πιο σκληρό μοχλό πίεσης. Εμάς δεν θα μας βρουν σε παράνομες δράσεις, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό μας νομιμοποιεί να εκφράσουμε τις αντιδράσεις μας.

Δεν είναι θέμα παραπόνων για τη διαιτησία στη Μυτιλήνη. Όποιος το εστιάζει εκεί, υποβιβάζει το πραγματικό πρόβλημα. Λειτουργεί σωρευτικά. Νομίζω πως είναι κουτός όποιος βλέπει τις φάσεις σε ριπλέι και δεν βλέπει τη γενικότερη εικόνα, τη διάθεση των διαιτητών, ποιον διαιτητή σού ορίζουν κλπ. Είναι πράγματα που όποιος θέλει τα βλέπει κι όποιος δεν θέλει τα αγνοεί. Εμάς το κύριο πρόβλημά μας είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει δείξει μηδενικά αντανακλαστικά. Μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει. Αποδεικνύονται ή υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για πράγματα, και οι ίδιοι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις ή μιλούν στον στρατευμένο Τύπο και βγαίνει ο ΠΑΟΚ ευνοημένος και γκρινιάρης. Το όλο πράγμα μυρίζει και μυρίζει άσχημα.

Μιλήσαμε πολλές φορές και ως πρώτοι. Ως πρώτοι αρχίσαμε να μιλάμε στη λίγκα και να κάνουμε προτάσεις, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη περιμένουμε τον κύριο Ντάλας. Επίσης το να τρέξουν οι υποθέσεις από τη δικαιοσύνη σε προεκλογική περίοδο δεν το περιμένουμε.

Δεν είναι δουλειά των ομάδων να προωθούν υποψηφιότητες και ίσως είναι ο βασικός λόγος που έχουν φτάσει τα πράγματα ως εδώ. Όταν καταψηφίζεις τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είσαι υποχρεωμένος να προτείνεις έναν άλλο. Ο βασικός πυλώνας του προβλήματος είναι το πόσο εύκολα κι από πόσο λίγους εκλέγεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις για να διευρυνθεί η βάση των εκλεκτόρων για τη χειραφέτησή τους.

Πολλές φορές κάποια κράτη τουλάχιστον διασφαλίζουν τη νομιμότητα στις εκλογές και απαγορεύουν να είναι υποψήφιοι κάποιοι-στην καλύτερη περίπτωση-κακοποιοί. Το διαχωρισμό κράτους-ΕΠΟ πρέπει να τον υποστηρίξει και η ομοσπονδία. Όταν βλέπεις μια τρομερή αναισθησία στο σύστημα για όσα συμβαίνουν, περιμένεις από το κράτος να παρέμβει.

Εμείς έχουμε καλέσει τον κόσμο μας να είναι δίπλα μας, όπως ξέρει να είναι. Δεν γίνεται όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα τέρας, να μην είσαι όσο πιο συσπειρωμένος γίνεται. Δεν είμαστε λίγοι, δεν είμαστε μικρός οργανισμός. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δεν ανησυχούμε για κρούσματα βίας, γιατί ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει πολλά. Σαφώς η ένταση δεν δημιουργείται από μας.

Μια ομάδα που αφορά όλη την Ελλάδα και επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με χρήματα από τσέπη κι όχι από κέρδη, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει ωριμάσει σαν οργανισμός για να τα καταφέρει.

Είναι μεγάλο το κόστος της αποχώρησης, αλλά είναι μεγάλη και η οικονομική δυνατότητα του κύριου Σαββίδη για να το υποστηρίξει. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που αναζητούν μια ηγετική μορφή για να ξεκινήσει μια αντίδραση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες αυτές είναι εγκλωβισμένες και πρέπει να κοιτάξουν τη βιωσιμότητά τους. Χρειάζεται απελευθέρωση από συγκεκριμένα δεσμά που κουβαλούν από το παρελθόν. Δεν πάνε κόντρα στο σύστημα γιατί επιδιώκουν τη βιωσιμότητά τους.

Μιλάμε για όργανα του ποδοσφαίρου που αν βάλουμε ψηφοφορία αν ο γάιδαρος πετά, θα πουν με ψήφους 15-3 ότι πετάει. Σε ένα τέτοιο κλίμα ξέρουμε εκ των προτέρων ότι οι προτάσεις μας θα έχουν τέτοιου είδους κατάληξη.

Δεν θα επιβεβαιώσω δημοσιεύματα ή φήμες για θέματα μεταγραφών. Έχουν γραφτεί πάνω από 250 ονόματα. Απλά να πω σε όσους ανησυχούν για το αν ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί και με τι είδους παίκτες, ακόμη και στους φιλάθλους μας που κάποιες φορές είναι δύσπιστοι, ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί με τον καλύτερο ελεύθερο δημιουργικό χαφ παγκοσμίως. Η μεταγραφή αυτή δείχνει ότι πραγματικά δουλεύουμε για να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα προσπαθούμε να καθαρίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο για να μπορούν όλες οι ομάδες να αγωνίζονται σε συνθήκες καθαρού ανταγωνισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα