“Δεν θέλουμε 7ωρο δημοτικό, τα παιδιά μετά το εξάωρο είναι σαν κοτόπουλα”

Για επιλογή της κυβέρνησης να κόψει μία ώρα από τα  σχολεία μίλησε ο Νίκος Φίλης ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα είναι διασφαλισμένες και θα διεξαχθούν κανονικά, καθώς «δεν έχουν βάση οι κινητοποιήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα προσληφθούν «χιλιάδες αναπληρωτές που είναι απαραίτητοι», ενώ εξήγγειλε ότι σε βάθος τριετίας θα προσληφθούν 20.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. «Το Σεπτέμβριο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη ημέρα», διαβεβαίωσε.

Ειδικά για το μείζον θέμα των αλλαγών στα ολοήμερα σχολεία και τη λήξη του ωραρίου στις 13:15, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δε θέλουμε 7ωρο δημοτικο, τα παιδιά μετά το εξάωρο είναι σαν κοτόπουλα».

Όσον αφορά το ζήτημα των Θρησκευτικών, σημείωσε ότι «η εκκλησία θα εχει την άποψή της, θα κρίνει ο κόσμος, αλλά η απόφαση λαμβάνεται από την πολιτεία. Τα Θρησκευτικά θαπαραμείνουν υποχρεωτικά, αλλά θα αναμορφωθούν. Δε θέλουμε εισβολή με ράσα στο σχολείο που θα επιτηρούν τους καθηγητές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα