«Δεν θα χρειαστούμε άλλα κεφάλαια»

Πεπεισμένος ότι η Τράπεζα  Πειραιώς δεν θα χρειαστεί να αντλήσει εκ νέου κεφάλαια μετά τη διεξαγωγή των πανευρωπαϊκών stress tests εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο αναπληρωτής διευθύνων  σύμβουλος της Τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος.  Παράλληλα τόνισε ότι η τράπεζα έχει θωρακιστεί πλήρως.

Ειδικότερα, την εκτίμηση ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς θα αναβαθμιστεί με τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της Ελλάδας εξέφρασε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg ο αναπλ. δ/νων σύμβουλος της Τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος. Παράλληλα τόνισε ότι η τράπεζα έχει θωρακιστεί πλήρως και προέβλεψε ότι έως το τέλος της χρονιάς θα μπει τέλος στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιπλέον εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να ξαναβγει στις διεθνείς χρηματαγορές στο α’ εξάμηνο της χρονιάς.

Ερωτηθείς εάν η Τράπεζα Πειραιώς θα χρειαστεί και νέα κεφάλαια μετά τα stress test που θα διεξάγει η ΕΚΤ, ο κ. Θωμόπουλος εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός. Όπως είπε όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν εξεταστεί ενδελεχώς με δύο λεπτομερέστατα stress test της BlackRock υπό την εποπτεία της τρόικα και της ΕΚΤ. “Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη εάν το τεστ της ΕΚΤ θα δείξει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα”, σημείωσε σχετικά. “Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προετοιμαστεί το ίδιο καλά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες”, υπογράμμισε ο κ. Θωμόπουλος.

Ο αναπλ. δ/νων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχωρούν σταθερά εδώ και 1,5 χρόνο και εκτιμά ότι ως το τέλος της χρονιάς το πρόβλημα πλέον θα ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς μπορεί να αναβαθμιστεί και να λάβει “investment grade” μετά τη βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς μάλιστα να βαθμολογήσει από το 1 ως το 10 την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές πριν την λήξη του α’ εξαμήνου φέτος ο ίδιος απάντησε: “εάν δεν συμβεί κάτι που θα προκαλέσει αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, τότε θα δώσω σίγουρα δεκάρι”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα