Στουρνάρας: «Δεν μίλησα ποτέ για κουρασμένους»

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξή του στο «Reuters», όπου έκανε λόγο για «πολιτική κόπωση», ο Γιάννης Στουρνάρας επανήλθε στο θέμα και κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές που του επιτέθηκαν θεωρώντας ότι τους αποκάλεσε «κουρασμένους», να διαβάσουν πιο προσεκτικά τα όσα είπε.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε στους δημοσιογράφους, ότι ζήτησε από τους συνεργάτες του να δημοσιοποιήσουν το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του «για να δουν όλοι τι πραγματικά είπα».

«Δεν μίλησα ποτέ για κουρασμένους και δεν καταλαβαίνω τι μήνυμα θέλουν να στείλουν όλοι αυτοί που δηλώνουν ξεκούραστοι», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Και πρόσθεσε: «Εκτός αν θέλουν να πουν στην κυρία Λαγκάρντ και στους Ευρωπαίους ‘αντέχουμε, ζητήστε να ψηφίσουμε και άλλα μέτρα’».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στουρνάρας είχε μαζί του το απομαγνητοφωνημένο κείμενο, το οποίο διάβασε  προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι με τις φράσεις που χρησιμοποίησε «ήθελε να στείλει μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη πίεση από τους εταίρους για νέα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα