«Δεν πρόκειται να παραδώσω τα κλειδιά της χώρας»

Το μεγάλο αγκάθι μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας  και τα «κόκκινα» δάνεια και ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη του στον κυριακάτικο Τύπο παίρνει θέση για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, δείχνοντας αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω.

«Δεν παραδίδω τα κλειδιά της χώρας» διαμηνύει μέσω της Real News ο ίδιος, ο οποίος άλλωστε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν σαφής: «Δεν πρόκειται να υποχωρήσω στα κόκκινα δάνεια».

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται αποφασισμένο να συγκρουστεί ξανά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς εκτιμά ότι παρασκηνιακά επιδιώκει τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης -προκειμένου η Ελλάδα να εμφανιστεί και πάλι ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις συμφωνίες- την καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και κατά συνέπεια την επαναφορά στο τραπέζι του σεναρίου Grexit.

Επικοινωνία με Μέρκελ και Γιούνκερ

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να επικοινωνήσει τόσο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος πιέζει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να πραγματοποιηθεί εντός του έτους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με τον Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα