“Δεν υπάρχει λύση στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα”

Λύση στο προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα, δεν υπάρχει, διεμήνυσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης που κατέκρινε τη στάση της Ε.Ε. στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ανταποκριτή του Φλαμανδικού Ειδησεογραφικού Δικτύου VRT τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η λύση στο προσφυγικό είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι η εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ανοιχτά σύνορα και στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα» σημείωσε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο κίνδυνος αναβίωσης του ακραίου εθνικισμού είναι μια τεράστια απειλή, οι ρατσιστικές αντιδράσεις και το μίσος απειλούν την Ευρώπη».

«Να μην ξεχνάμε πως ο εθνικισμός και ο ρατσισμός οδήγησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πρώτα απ’ όλα δεν είναι δεδομένη η ειρήνη στην Ευρώπη. Πρέπει συνεχώς να παλεύουμε για αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα