«Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας»

Ούτε που το συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία όπως προέκυψε τουλάχιστον σε δημοσκοπικό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως «τα προβλήματα στη χώρα μας δεν προκύπτουν επειδή τα κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν γενικά και αόριστα μεταξύ τους. Τα προβλήματα στη χώρα προκύπτουν από τις πολιτικές επιλογές που έχουν γίνει και από τα εφαρμοζόμενα προγράμματα. Άρα δεν είναι θέμα καλών τρόπων ή καλών σχέσεων μεταξύ των κομμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «όλοι αυτοί που το θέτουν από το εξωτερικό το θέτουν από μια οπτική διατήρησης της σημερινής πολιτικής, υπεράσπισης θα έλεγα και εφαρμογής των σημερινών μνημονιακών πολιτικών. Το ζητούμενο για τη χώρα είναι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
Το έδαφος λοιπόν μιας προσπάθειας, η οποία δεν ξέρω αν μπορεί –γιατί το θεωρώ αδύνατο- να συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι ακριβώς εκείνο το πολιτικό έδαφος της αμφισβήτησης του μνημονίου, της αμφισβήτησης των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών…» ενώ «μπορεί να είναι και μια προσπάθεια των δυνάμεων που καταρρέουν αυτή τη στιγμή να διασωθούν ή να δημιουργήσουν συνενόχους. Εμείς δεν θα προστρέξουμε»
Επιπλέον, τόσο ο γραμματέας, Δ. Βίτσας, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης στις πρωινές εκπομπές του ΣΚΑΙ και του ΑΝΤ1 ήταν κατηγορηματικοί.
Ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι η δήθεν τάση που εμφανίζεται αποτελεί άλλον ένα πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης, μια «προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να συνεχιστεί η ίδια πολιτική.» Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι δρομολογούνται νέα μέτρα, σύμφωνα και με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ. Επιχειρεί να μεταθέσει για μετά τις εκλογές την υπογραφή που θα της ζητηθεί για το χρηματοδοτικό κενό, άρα από μία νέα κυβέρνηση. Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην επιβαρυνθεί με την πολιτική ευθύνη για λήψη νέων μέτρων.
«Καμία συναίνεση με τη Ν.Δ. δεν μπορεί να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά και ο Π. Λαφαζάνης, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει καμία πολιτική βάση συνεννόησης. Δεν αρκεί να λέμε «όλοι μαζί», αλλά χρειάζεται να θέσουμε το ερώτημα στη βάση ποιας πολιτικής. Η πολιτική της λιτότητας θα συνεχιστεί και απαιτείται να υπάρξει ένας εναλλακτικός δρόμος και σε αυτή την προοπτική διεξόδου εργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα