Δηλώνει «παρών» ο Λοβέρδος

Στις εσωκομματικές εξελίξεις με την επικείμενη παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον ερχόμενο Μάιο αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, (το όνομα του οποίου έχει ακουστεί ως ένας εκ των υποψήφιων διαδόχων του κόμματος) δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα και τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είμαι παρών στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κόμματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Δεν είναι η κούρσα της διαδοχής αυτό που χρειαζόμαστε, είναι η αφετηρία της αναγέννησης που πρέπει να γίνει και εκεί πρέπει να είμαι εγώ. Αυτός είναι ο στόχος μου, η επιθυμία μου και αυτό που θα κάνω. Δεύτερον, υποψηφιότητες βάζουν οι υποψήφιοι στα μέλη των κομμάτων τους, δεν βάζουν στα media».

«Κάνω την εκτίμηση ότι ο Φεβρουάριος θα είναι μήνας εξελίξεων. Σέβομαι τον κ. Βενιζέλο και η δική μου αντίληψη είναι η παράταξη μου να είναι ελκυστική και θα είναι ελκυστική όσο μιλάει με όρους ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα απευθυνθούμε σε όλους, η παράταξή μας θέλουμε να είναι πολυτασική» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

«Θα επιμείνω σε μία ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατική παράταξη», σημείωσε και προσέθεσε πως«βρισκόμαστε σε διαδικασία εξελίξεων». Ζήτησε έκτακτο συνέδριο, στη συνέχεια εκλογή ηγεσίας και έπειτα τακτικό συνέδριο.

«Η δική μου αντίληψη, το όραμά μου για την παράταξη στην οποία ανήκω και την οποία υπηρετώ, είναι να ξαναγίνει ελκυστική», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του να γίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα δορυφόρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε όχι «και σε εκείνους που δεν θέλουν να απογαλακτιστούμε από τη Ν.Δ.».

«Όλα όσα εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για το “φαίνεσθαι”

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι «το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι χώρα και ο λαός. Δεν μπορεί να λες για μια χώρα της οποίας ο πολίτης υποφέρει να κάνει στην άκρη. Οι πολίτες ζητούν μία διαπραγμάτευση και τη στηρίζουμε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, «όλα όσα εξήγγειλε είναι για το “φαίνεσθαι”. Είναι ξερές δημαγωγίες. Θα το δούμε εάν θα τα εφαρμόσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα