ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: «Ναι στο ευρώ ακόμη και με νέο μνημόνιο»

Οι δύο στους τρεις Έλληνες επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ το 55% των ερωτηθέντων δέχεται να μείνει η χώρα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ακόμη και με καθεστώς μνημονίου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην ίδια μέτρηση της κοινής γνώμης η κυβέρνηση μένει μετεξεταστέα, ιδιαίτερα στην οικονομία. Με άριστα το «10» στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες βαθμολογούν με 4.
Στο ερώτημα τι επιλέγουν ανάμεσα στην παραμονή στο ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, το 66,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, με το 27% να επιλέγει την επιστροφή στη δραχμή.
Το ποσοστό διαφοροποιείται όταν η παραμονή στο ευρώ συνοδεύεται από την εφαρμογή ενός νέου Μνημονίου, παραμένει, ωστόσο, ψηλότερα στις προτιμήσεις των πολιτών, με 55,5%, έναντι 35% που επιλέγουν την επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα