Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα της Ν.Δ. με 7,5 μονάδες – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Μεγάλο προβάδισμα με 7,5 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου, δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της ALCO για τα «Παραπολιτικά».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% έναντι του 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θεαματική είναι η παράσταση νίκης της ΝΔ καθώς εμφανίζει ποσοστό 60% στο ερώτημα “Αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε” έναντι μόλις 9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,3%, η Ενωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%.

Άλλο κόμμα προτιμά το 4,7%, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστοι είναι το 14,7%.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος, τόσο στο θέμα της διαπραγμάτευσης όσο και στο πολυπόθητο ζήτημα της ανάπτυξης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ενέργειες της κυβέρνησης γύρω απο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Συγκεκριμένα το 63% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει τον χώρο όμως το 77% διαφωνούν με τους συγκεκριμένους χειρισμούς της!

Τέλος, και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με την οικονομική πορεία της χώρας καθώς το 82% απαντούν πως δεν βλέπουν έξοδο της χώρας απο την κρίση.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της κυβέρνησης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το 63% συμφωνεί με την απόφαση να ρυθμιστεί ο χώρος, αλλά το 77% διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Τέλος, το 82% απαντά ότι δεν «βλέπει» έξοδο της χώρας από την κρίση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα