Διήμερη επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα

Διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί ο Νίκος Κοτζιάς όπου θα έχει μπαράζ επαφών με την αλβανική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα.

Το απόγευμα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουζάρ Νισάνι και στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουζλίμ Μπάσα.

Την Πέμπτη, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και Έλληνες επιχειρηματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι ο πρώτος επενδυτής στην Αλβανία με επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ στο 16% του ΑΕΠ της χώρας ανέρχονται τα εμβάσματα που στέλνουν οι Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των σημερινών επαφών του κ. Κοτζιά, πρόκειται να υπογραφούν και δύο διμερείς συμφωνίες, ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων στον τομέα της Γεωργίας και ένα κοινό πρόγραμμα δράσης στον τομέα του Τουρισμού για την περίοδο 2015-2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα