Δυσκολίες δανεισμού δηλώνει το 30% των ελληνικών ΜμΕ

Όταν η Ευρωζώνη έβρεχε πιστώσεις οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κρατούσαν ομπρέλα! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η κατάσταση του εν λόγω κλάδου στη χώρα μας αναφορικά με τη δυνατότητά του όχι απλώς να δανειστεί φτηνό χρήμα, αλλά να δανειστεί γενικώς.

Η παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το εξάμηνο Οκτώβριος 2014 έως Μάρτιος 2015 και σύμφωνα με την οποία περίπου το 30% των εταιρειών στη χώρα μας δηλώνει ότι δυσκολεύεται να λάβει δάνειο ή να κάνει υπερανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό.

Σημειώνεται ότι η δυσχερής πρόσβαση των ελληνικών ΜμΕ σε πιστώσεις κάνει ακόμη δυσκολότερη την ήδη βεβαρυμμένη οικονομική κατάστασή τους, ειδικά σε μία εποχή που τα κέρδη αυτών των επιχειρήσεων βαίνουν συνεχώς μειούμενα.

Για την ιστορία να πούμε ότι η βελτίωση της διαθεσιμότητας των πιστώσεων στην Ευρωζώνη έχει ευνοήσει κατά κύριο λόγο τις γερμανικές και τις ισπανικές επιχειρήσεις για τις οποίες την ίδια περίοδο (Οκτώβριος 2014 – Μάρτιος 2015) ο δανεισμός έγινε ευκολότερη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα