Δύο Αλβανοί συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής πέτυχαν χθες, τη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 23 και 28 ετών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω διότι σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτούς βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (3,8) γραμμαρίων.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων προέκυψε ότι οι ανωτέρω μαζί με συνεργούς τους, τον τελευταίο χρόνο μετέβησαν από κοινού στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστο δεκαπέντε φορές όπου αγόρασαν και μετέφεραν στη Χαλκιδική και διέθεσαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους πέντε κιλών περίπου.

Ακόμη προέκυψε, ότι τις ποσότητες κάνναβης τις προμηθευόταν από δύο υπηκόους Αλβανίας 27 και 29 ετών (γυναίκα και άνδρας αντίστοιχα), ενώ από τους ίδιους είχαν προμηθευτεί την 12.02.2014, προ της σύλληψής τους, ποσότητα κάνναβης βάρους (500) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ένας 26χρονος υπήκοος Γεωργίας και η προαναφερόμενη υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, αγοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών στη Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκε σπίτι, που εχρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν εντοπίστηκαν ο 26χρονος υπήκοος Γεωργίας και η 27χρονη υπήκοος Αλβανίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-εννέα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (9.566) γραμμαρίων,

-μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-ταξιδιωτικά και άλλα έγγραφα δύο υπηκόων Αλβανίας και

-τρεις ατζέντες με σημειώσεις ονομάτων, ημερομηνιών και χρηματικών ποσών αγοραπωλησιών κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 26χρονος υπήκοος Γεωργίας πήγε στο σπίτι προκειμένου να αγοράσει ποσότητα κάνναβης ενός κιλού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (73) γραμμαρίων. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής αγοράς, μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση των πειστηρίων προέκυψε ότι η συλληφθείσα υπήκοος Αλβανίας μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για την ίδια υπόθεση, το τελευταίο τετράμηνο διακίνησαν-πούλησαν συνολικά σαράντα 40 κιλά κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των (1.100) έως (1.300) ευρώ το κιλό. Επιπλέον, γίνεται μνεία ότι ο 23χρονος ημεδαπός είχε συλληφθεί, μαζί με δύο ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, στη Θεσσαλονίκη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα