Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Ο λόγος για έναν 83χρονο από την Παλλήνη και μία γυναίκα 100 ετών από την Ξάνθη. Αμφότεροι, είχαν επιβαρυμένη υγεία και κατέληξαν χθες.

Κατά συνέπεια, τα θύματα της λοίμωξης ανέρχονται, πλέον, σε τρία μιας και στις 20 Αυγούστου είχε προηγηθεί ένας 81χρονος κάτοικος Πόρτο Ράφτη.

Συνολικά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγραφεί 57 κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου. 
 
Ως δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού στην Αττική θεωρούνται οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός – Παπάγου.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).

Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα