Δύο συλλήψεις για ληστεία σε πολυκατάστημα

Δύο άνδρες 37 και 43 ετών συνέλαβε η αστυνομία της Θήρας με την κατηγορία της ληστείας σε πολυκατάστημα τροφίμων του νησιού την προηγούμενη Παρασκευή.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της ληστείας, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας, πλαστογραφίας και υπόθαλψης εγκληματία.

Το βράδυ της Παρασκευής στη Μεσσαριά Θήρας, οι δυο κατηγορούμενοι με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν σε εξωτερικό χώρο πολυκαταστήματος τροφίμων τον διευθυντή της επιχείρησης και αφού τον δέσμευσαν, τον υποχρέωσαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό προερχόμενο από τις εισπράξεις της ημέρας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες την επόμενη στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου μετέβησαν διαδοχικά με σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο και να διαφύγουν.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και εξεταζόμενοι σε συνδυασμό με αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη ληστεία και συνελήφθησαν.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης της 17ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών για κλοπές.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, το χρηματικό ποσό των 1.195 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έξι κάρτες sim κινητών τηλεφώνων και δύο πλαστικά δεματικά καλωδίων «tire up».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα