Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη είχε βάλει ωτοασπίδες

«Για ελεγχόμενη και δήθεν κάθαρση» κατά την προηγούμενη διερεύνηση υποθέσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος σε παρέμβαση του κατά τη συζήτηση του πορίσματος για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Η Δικαιοσύνη εκτός από μαντήλι στα μάτια πρόσθεσε κι ωτοασπίδες για να μην ακούει τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος στηλιτεύοντας την αδράνεια της Δικαιοσύνης να διερευνήσει την ανάμειξη του Γ. Παπαντωνίου παρά την σωρεία των σχετικών δημοσιευμάτων.

Εκείνη την ν εποχή οι έρευνας περιορίστηκαν μόνο στους Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Σμπώκο είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Σαν να μην υπήρχαν άλλοι υπεύθυνοι, σαν να μην υπήρχε πρωθυπουργός και ΚΥΣΕΑ».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απέδωσε τη στάση αυτή των δικαστικών λειτουργών είτε στην ανεπάρκειά τους είτε στην υποταγή στις διαταγές των ανωτέρων τους, ένα φαινόμενο που –όπως είπε- ήταν σύνηθες κατά το παρελθόν. Σχολίασε μάλιστα ότι τις έρευνες για την εμπλοκή του Γιάννου Παπαντωνίου στις μίζες για τα εξοπλιστικά τις είχε παραγγείλει ο ίδιος ως εισαγγελέας πριν 14 χρόνια.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε αναλυτικά σε σωρεία δημοσιευμάτων για τον Γιάννο Παπαντωνίου, τα οποία όπως τόνισε «είχαν προκλητικά αγνοηθεί» από την Δικαιοσύνη.

Θύμισε επίσης ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του έχουν καταδικαστεί τρεις φορές για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, συνολικά καταδίκη δέκα ετών, χωρίς κανένας να σκεφτεί ότι το αποκρυφθέν ποσό ήταν προϊόν δωροδοκίας κι όχι φοροδιαφυγής.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα