Είκοσι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Σερβία

Οι φονικές πλημμύρες στη Σερβία  σκόρπισαν το θάνατο σε είκοσι άτομα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το Κέντρο για την Ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι πολίτες δηλώνουν τα στοιχεία των συγγενών και φίλων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις πλημμύρες.

Συνολικά 30.873 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές της Σερβίας, σύμφωνα με το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στον δήμο Ομπρένοβατς, απ’ όπου έχουν φύγει 13.603 κάτοικοι και συνεχίζεται η εκκένωση του πληθυσμού και στους δήμους Κρούπανι, Σρέμσκα Ράτσα και Γιαμένα, Πάρατσιν, Σβιλάινατς, Μπάινα Μπάστα, Μάλι Ζβόρνικ, Σμεντέρεβσκα Παλάνκα, όπου εδώ και μέρες δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η μονάδα ελικοπτέρων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας με περισσότερες από πέντε ώρες πτήσεις μετέφερε 1,5 τόνο τροφίμων στους πληγέντες και συμμετείχε σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από την περιοχή Ζάμπριεζια του Ομπρένοβατς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα