“Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”

Στα κάγκελα έχουν ανέβει στο ΠΑΣΟΚ με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας. Και μάλιστα δεν φείδονται σκληρών εκφράσεων, παρά το γεγονός ότι σε λίγα 24ωρα υπάρχει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Η αναξιοπιστία στο μεγαλείο της», ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη, που εκτιμά ότι στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπήρχαν πολλές αντιφάσεις και πολλά ψέματα. «Μας ‘πληροφόρησε’ ότι έθεσε βέτο κατά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό», λένε στο ΠΑΣΟΚ, «μόνο που όταν άρχισε να ‘απειλεί’ είχε ήδη συμφωνήσει –όπως αποδείχθηκε- στα συμπεράσματα τα οποία είχαν εκδοθεί και έτρεχε για προφορικές διαβεβαιώσεις χωρίς αξία».

Στα συμπεράσματα της Χαριλάου Τρικούπη από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού είναι μεταξύ άλλων ακόμα ότι επέρχεται ‘επιδρομή’ κατά της μεσαίας τάξης, αφού όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, θα φορολογηθούν ως ‘πλούσιοι και ολιγάρχες’, πως οι άλλοτε ‘κόκκινες γραμμές’ για συντάξεις, ξεθωριάζουν και τώρα συζητείται μόνο το ‘ύψος’ της σύνταξης άνω του οποίου θα γίνουν περικοπές και πως ο πρωθυπουργός εναποθέτει τις τύχες της χώρας σε υπουργούς που λένε …ανοησίες. Έτσι, άλλωστε, χαρακτήρισε ο ίδιος όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το δημοψήφισμα.

Όσο για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, απένειμε στον πρωθυπουργό Όσκαρ Υποκρισίας. «‘Οργισμένος’ έσκιζε τις γάτες χωρίς να δίνει ούτε μία απάντηση για το μέλλον της νέας γενιάς», σχολίαζαν στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «την ώρα που η Ελλάδα είναι στα όριά της, ο οσκαρικός Τσίπρας σκέφτεται μόνο την παραμονή του στην εξουσία».

Η Γεννηματά

Τα πυρά όμως συνεχίστηκαν και από την ίδια την Φώφη Γεννηματά, η οποία απαντώντας στις αιχμές του Τσίπρα για τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. επί της ουσίας τον αποκάλεσε γάιδαρο.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA TV, η κ. Γεννηματά απαντώντας στη δήλωση Τσίπρα ότι «πηγαίνει αγκαζέ με τη δεξιά», σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που επέλεξε να κυβερνήσει με ένα ακροδεξιό κόμμα, υλοποιώντας σκληρές δεξιές πολιτικές, σημειώνοντας με νόημα «Γύρισε ο γάιδαρος και είπε τον πετεινό…κεφάλα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα