Εθνική σύνταξη κάτω από 384 ευρώ ζητούν οι δανειστές

Σοκάρουν, για μία ακόμη φορά, οι τρελές απαιτήσεις των δανειστών από την ελληνική κυβέρνηση. Οι εταίροι δεν σταματούν να ζητούν νέο αίμα αφού αξιώνουν τώρα εθνική σύνταξη κάτω από 384 ευρώ, η οποία θα επιβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα δεν δείχνουν να αποκλίνουν της θέσης τους για να δίνεται η εθνική σύνταξη μετά από 2ο χρόνια ασφάλισης, αντί για 15, ενώ προέβαλαν συνεχώς την αντίθεση τους στη πρόταση Κατρούγκαλου για το ύψος των συντάξεων.
Τα «όργανα» ξεκίνησαν από την στιγμή που ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε μια λίστα από το Κουαρτέτο με τις όλες τις ενστάσεις και τις απαιτήσεις που μπορεί να έχουν, χωρίς να «ανακαλύπτουν» συνεχώς νέα θέματα. Αυτό ήταν που οδήγησε και στην αναβολή της συνάντησης την Τετάρτη, με το κλίμα σήμερα να αναμένεται ιδιαίτερα τεταμένο στη νέα συνάντηση, την ίδια στιγμή που η Αθήνα θα «πνίγεται» από τους διαδηλωτές.

Οι δανειστές εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, χωρίς ωστόσο να ανοίξουν θέμα περικοπής των καταβαλλόμενων συντάξεων κύριων και επικουρικών.

Στην περίπτωση που τεθεί θέμα μείωσης των καταβαλλόμενων συντάξεων στις επόμενες συναντήσεις, η κυβέρνηση θα απαντήσει με νέες αντιπροτάσεις που όπως υποστηρίζει δεν αλλοιώνουν τον «πυρήνα» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, προκειμένου να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση.

Τι ζητούν οι δανειστές
– ζητούν να μειωθούν οι υψηλοί συντελεστές αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων με 15-25 έτη ασφάλισης
-αμφισβητούν την προσωπική διαφορά που ενδεχομένως προκύπτει από τον επαναϋπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων και
– απορρίπτουν την πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά 1.5 ποσοστιαία μονάδα στον κλάδο επικούρησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα