Εκδήλωση του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, της δικαστικής κοινότητας και της κεντρικής κυβέρνησης πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη (25/9), από το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ εκδήλωση-διαβούλευση, με θέμα: «Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης, κρίσιμη προϋπόθεση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση-διαβούλευση θα παρουσιαστούν δημόσια, θα συζητηθούν εκτενώς τα συμπεράσματα και οι βασικές κατευθύνσεις της θεματικής μελέτης που εκπόνησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και της επίλυσης διαφορών στις οποίες εμπλέκονται τα διοικητικά δικαστήρια (όπως είναι η φορολογία, οι συμβάσεις, οι διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, πτώχευσης, εξυγίανσης, κ.λπ.) και που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στις επενδύσεις.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο κ. Χάρης Κυριαζής, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, τέως πρωθυπουργός, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των γενικών διαπιστώσεων της θεματικής μελέτης για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, από εμπειρογνώμονες του Παρατηρητηρίου. Συζήτηση επί των προτάσεων της μελέτης θα γίνει στο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα την «αναζήτηση στρατηγικής για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης: προκλήσεις για το κράτος δικαίου, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», το οποίο θα συντονίσει ο κ. Πικραμμένος και στο οποίο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του νομικού κόσμου και ακαδημαϊκοί.

Από πλευράς του ΣΕΒ, τις απόψεις της επιχειρηματικότητας στο στρογγυλό τραπέζι θα αναπτύξει ο αντιπρόεδρος κ. Σάκης Καλλιτσάντσης. Το πρώτο μέρος της διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί με την ευρεία ανταλλαγή απόψεων στα τρία θεματικά εργαστήρια, τα οποία θα εξετάσουν τα θέματα της επίλυσης φορολογικών υποθέσεων και των διοικητικών διαφορών κατά την υλοποίηση δημόσιων συμβάσεων και δημόσιων έργων καθώς και της επιτάχυνσης των διαδικασιών πτώχευσης & εξυγίανσης επιχειρήσεων.
Κ.Κ.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα