Εκλογές στην Ελλάδα την Άνοιξη

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις «βλέπει» στην Ελλάδα η Bild. Η γερμανική εφημερίδα, σε δημοσίευμά της και επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο, αφού κάτι τέτοιο, όπως τονίζει, είναι η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, o Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει νέες εκλογές. Ο ίδιος δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά το θέλει το περιβάλλον του. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα πάντα με την Bild, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη διάλυση της Βουλής. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» πάντως εκλογές την άνοιξη, το αργότερο στις αρχές του καλοκαιριού.

«Εάν πράγματι γίνουν εκλογές, θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που οι Ελληνες θα οδηγηθούν στις κάλπες. Ο Τσίπρας απέτυχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να εξασφαλίσει πλειοψηφία για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις στη Βουλή», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Η προσπάθεια του μαρξιστή Τσίπρα να βρει νέους εταίρους για να αντικαταστήσει το ακροδεξιό κόμμα των AΝΕΛ απέτυχε», σχολιάζει επίσης η Bild.

“Aλέξης, ο νικητής! Σε καμία περίπτωση! Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος χαμένος της Ευρώπης”, είναι ο τίτλος του βίντεο που παραθέτει το περιοδικό “Focus” σε άρθρο στην ιστοσελίδα του σχολιάζοντας την γενική απεργία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γενικές απεργίες των τελευταίων ετών, επισημαίνει το εβδομαδιαίο περιοδικό το οποίο φαίνεται ότι έχει μείνει στην… ώρα Βαρουφάκη, όταν κατείχε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών. Με τη λεζάντα “Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης” να συνοδεύει την φωτογραφία του, το “Focus” επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τέλος στις απεργίες στην Ελλάδα.

“Οι Έλληνες διαδηλώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Η σημερινή (σ.σ της Πέμπτης) θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δράσεις των τελευταίων ετών… με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προειδοποιεί κατ΄επανάληψη ότι, χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν σε λίγο καιρό συντάξεις”, επισημαίνει το περιοδικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα