Εκλογές στο δικό του γήπεδο

Νέα δεδομένα θέλει να δημιουργήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ό,τι αφορά την εκλογή νέου προέδρου στη Ν.Δ. «Μόνο με αλλαγή του τρόπου εκλογής θα είμαι υποψήφιος”, δήλωσε ο νυν πρόεδρος, ο οποίος υποστηρίζει πως το καλύτερο για το κόμμα είναι να προχωρήσουν σιγά-σιγά οι διαδικασίες.
Μάλιστα, μία πρόγευση οι δελφίνοι θα λάβουν την Παρασκευή, όπου θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή και η οποία θα ζητήσει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συνεχίσει στο τιμόνι της Ν.Δ. και να ηγηθεί της εκλογικής μάχης του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν. Ο ίδιος ο Β. Μεϊμαράκης δείχνει επίσης να επιθυμεί να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το ενδεχόμενο εκλογών.
Ωστόσο, στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ και πολλά στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκτιμούν ότι πρέπει να παραμείνει, γεγονός που του δίνει την ισχυρή υποστήριξη που χρειάζεται. Με αυτό το δεδομένο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Δένδιας και άλλοι δελφίνοι θα υποστείλουν τις θεμιτές φιλοδοξίες τους.
Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κινηθεί με λογικές αποκλεισμού και κάλεσε τον Νίκο Δένδια να συμμετάσχει, αν και δεν είναι μέλος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και τον όρισε εισηγητή επί του δεύτερου νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Ο Ν. Δένδιας συντάσσεται με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που συμφωνούν με την μετάθεση της εκλογής προέδρου για την Άνοιξη και θεωρούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να οδηγήσει το κόμμα τους επόμενους μήνες.
Από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου απουσίαζε ο Μάκης Βορίδης που έχει διαφωνίες για τη στρατηγική του κ. Μεϊμαράκη, ενώ ενστάσεις είχε και ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη στάση της Ν.Δ. Οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, ενώ φέρεται ότι υπάρχει και ταύτιση απόψεων, όχι ιδεολογικών, αλλά επί της στρατηγικής του κόμματος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για τα εσωκομματικά δεδομένα δεν περνάει απαρατήρητη και η συνάντηση του Βορίδη με την Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά, παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Τι είπε για Τσίπρα, Σαμαρά
Σε ότι αφορά τη συνέντευξη του προέδρου στη Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης είπε πολλά τόσο για τον Τσίπρα, όσο και για τον Αντώνη Σαμαρά.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: «Ο κ. Τσίπρας δεν φέρεται ως πρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι όποτε η Ν.Δ. πρόσφερε βοήθεια στον κ. Τσίπρα, την αρνήθηκε. Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τους διαφωνούντες χωρίς προσφυγή στις κάλπες: «Η μη ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν θέμα, αλλά όχι θέμα εκλογών. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές», είπε. Επανέλαβε μάλιστα ότι η ψήφιση των μέτρων δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης στο νομοσχέδιο. Ωστόσο, είπε πως ήταν αλληλέγγυος στον πρωθυπουργό σημειώνοντας με έμφαση: «Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά των Ευρωπαίων στον Τσίπρα».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: Όσον αφορά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι «και εμείς κάναμε λάθη», καταγγέλλοντας παράλληλα, ότι «πιέσαμε να κλείσουμε τη συμφωνία, αλλά η τρόικα δεν ήθελε. Και ο Α. Σαμαράς έχει δηλώσει πως έκανε λάθη και ο Αλ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη”. Η τρόικα βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε μάλιστα να επισημάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Είπε ακόμη ότι η εφαρμογή των μνημονίων είναι μία αναγκαία πολιτική και χαρακτήρισε υφεσιακά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Ωστόσο τόνισε ότι «τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα, γιατί θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα