Εμπρός για μια νέα… κεντροαριστερά

Νέο μέτωπο στην κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την νέα κεντροαριστερά που και τα δύο κόμματα επιθυμούν αλλά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συνεργαστούν.

Επί της ουσίας η ΔΗΜΑΡ είναι εκείνη που αντιδρά στο… προξενιό θέλοντας προφανώς να κρατήσει τα ηνία του χώρου. Την πρόθεση αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη στήριξή του προς την κυβέρνηση, με στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας, προτείνοντας τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή μελών και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρρυθμίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα πρόσωπα και τις κινήσεις που έχουν πολιτική αφετηρία και αναφορά το δημοκρατικό σοσιαλισμό, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ για διάλογο σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, τον εκλογικό νόμο, τη μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας και τα ζητήματα της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε και στροφή του κόμματος στα πλαίσια της τρικομματικής διακυβέρνησης σε πιο δημοφιλείς αποφάσεις:

«Οι κινητοποιήσεις σε όλη τη νότια Ευρώπη, δείχνουν ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί πλέον να αποδώσει. Δεν μπορεί να αποδώσει και να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Είναι αδήριτη ανάγκη, η σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την αναπτυξιακή διαδικασία. Είναι απαραίτητες οι μεγάλες πρωτοβουλίες για την κοινή αντιμετώπιση του χρέους. Πυκνώνουν οι φωνές για την αλλαγή αυτής της πολιτικής», σημείωσε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές και για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων, ενώ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως είπε δεν διατυπώνει εναλλακτική πρόταση μένοντας μόνο στην στείρα πολιτική αντιπαράθεση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα