“Ενας πύραυλος της Β. Κορέας θα σκοτώσει το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ”

Νέα πρόβλεψη σοκ για τις προθέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, τη στιγμή που οι σχέσεις Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ ολοένα και χειροτερεύουν.

Ο Γουίλιαμ Ρ. Γκρέιαμ, πρόεδρος της EMP Commission, της επιτροπής που είχε συστήσει το αμερικανικό Κογκρέσο για τη μελέτη πιθανής επίθεσης με όπλα ΗΜΠ (ηλεκτρομαγνητικού παλμού) υποστήριξε ότι αν εκραγεί ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος με πυρηνική κεφαλή στο κατάλληλο ύψος πάνω από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να εκπέμψει ηλεκτρομαγνητικό παλμό σε μια τεράστια ακτίνα και να καταστρέψει όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα για απροσδιόριστο διάστημα, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι και προκαλώντας το θάνατο μέσα σ’ ένα χρόνο έως και του 90% του πληθυσμού της από την πείνα, τις αρρώστιες και τη γενική κοινωνική αναταραχή.

Η ανακοίνωση της επιτροπής προσθέτει: «Με την ανάπτυξη μικρότερων πυρηνικών οπλοστασίων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από νέους εχθρούς των ΗΠΑ ,αρχής γενομένης από τη Βόρεια Κορέα, η απειλή μιας πυρηνικής επίθεσης ΗΜΠ κατά των ΗΠΑ είναι ένας απ’ τους λιγοστούς τρόπους με τους οποίους μια χώρα θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή στις Ηνωμένες Πολτείες. Ως εκ τούτου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο η ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει την απειλή του ΗΜΠ ως θέμα ζωτικής σημασίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα