Επόμενος στόχος:  Να επιστρέψει ο κόσμος στην Τούμπα!

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην  Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μακεδονία, δεν υπήρχε φίλος του ΠΑΟΚ που να μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει τρία χρόνια αργότερα. Ο φίλαθλος Ιβάν (λατρεύει όλα τα σπορ, από το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ επί πάγου μέχρι το… μπιλιάρδο, όντας μάλιστα και πολύ καλός αθλητής) αφού κατάλαβε μέσα σε τρία χρόνια πως λειτουργούν τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Να «καθαρίσει»  την ομάδα του από τα χρέη και να τη βάλει σε τροχιά ανάπτυξης και επιτυχιών!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει δει τίτλους και φοβερές επιτυχίες, αλλά δεν πρέπει να είναι ανυπόμονος και το κυριότερο, πρέπει να προσέχει για να μην διώξει τον πεισματάρη Σαββίδη από την ομάδα. Ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν είναι άνθρωπος συνηθισμένων επιλογών! Μόνο όταν οι φανατικοί φίλοι του Δικεφάλου μελετήσουν το ιστορικό του θα καταλάβουν τι κρύβει η ιδιοσυγκρασία του και τότε θα κατανοήσουν τη σημασία της υπομονής που οφείλουν να δείξουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έμπλεξε με τον ΠΑΟΚ επειδή του συνέστησαν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο για να είναι προβεβλημένος. Έχει όση προβολή χρειάζεται στη Ρωσία, όπου είναι φίλος με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και σχεδόν με όλο το τζετ-σετ της χώρας. Έμπλεξε με τον ΠΑΟΚ επειδή αγαπά τις ρίζες του και τον αθλητισμό  εν γένει και το είδε λίγο σαν υποχρέωση, όταν απέκτησε τις μακεδονικές καπνοβιομηχανικές μετοχές το 2012. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι από τον περίγυρό του που τον πίεσαν να μην ασχοληθεί με τον ελληνικό αθλητισμό! Εκείνος, όμως, ήταν ανένδοτος. Το ιστορικό του τον οδηγούσε. Μεγαλομέτοχος δύο ομάδων στο Ροστόφ, αλλά και μέτοχος ομάδας χόκεϊ στην πατρίδα του, δεν θα μπορούσε να απέχει των αθλητικών δρώμενων στην Ελλάδα. Πόσο μάλιστα από τη στιγμή που λατρεύει ότι έχει σχέση με τον Πόντο.

Ο Σαββίδης χρειάστηκε λίγο χρόνο για να καταλάβει πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια μπήκε στα ΜΜΕ, πέρσι ξεκίνησε τις συμμαχίες με τον Αλαφούζο και φέτος επιδίωξε να απεμπλακεί από τα χρέη του δημοσίου. Ήταν τέτοια η επιθυμία του, μάλιστα, που πήγε ο ίδιος στην εφορία για να προσφέρει 10.886.000 ευρώ στο κράτος, αφού πρώτα είχε κινήσει «γη και ουρανό» για να βάλει την ΠΑΕ στην ευνοϊκή ρύθμιση και να σβήσει τις προσαυξήσεις. Και αυτή η κίνηση, όπως και οι δηλώσεις του αμέσως μετά περί «καθαρότητας» του ΠΑΟΚ λένε πολλά. Όπως και η… μομφή προς τον Μελισσανίδη, ότι επέλεξε να πληρώσει, παρά να πέσει η ομάδα στην ερασιτεχνική κατηγορία!

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ – που με μη φανερές κινήσεις έχει αναζωογονήσει και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου – βλέπει στην ομάδα αυτό το μεγαλείο που δεν μπορούσαν να του προσφέρουν οι δύο ομάδες του Ροστόφ με τις οποίες είχε ασχοληθεί στη Ρωσία. Και αυτό το μεγαλείο τον έχει αναστατώσει! Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του έχουν να λένε πως αντί να ασχολείται με τα καπνά που τον έκαναν πλούσιο, ενδιαφέρεται μόνο για τον ΠΑΟΚ. Και αυτή την καψούρα πρέπει να την εκτιμήσουν οι φίλοι της ομάδας που δεν στήριξαν καθόλου φέτος την προσπάθεια, παρά το ότι στον πρώτο γύρο το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε πορεία πρωταθλητισμού.

Ο Σαββίδης έμαθε από τα λάθη του και θέλει να τα διορθώσει. Αν το καταλάβει ο κόσμος και τον στηρίξει θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο δίπολο. Ο 56χρονος Ρώσος δεν θέλει να βγάλει λεφτά από τον ΠΑΟΚ. Δεν βλέπει το σύλλογο σαν κερδοφόρα μετοχή. Από τον Δικέφαλο επιζητά την προσωπική χαρά, εκείνη που διαρκώς κυνηγά, παρά το ότι δεν του λείπει τίποτα από τη ζωή του. Ένα καημό έχει μόνο ο Σαββίδης. Να αναδεικνύει διαρκώς τις ρίζες του. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, το ξέρουν από πρώτο χέρι. Και αφού αποφάσισε αυτή την ανάδειξη να την αναλάβει ο ΠΑΟΚ, τότε ο κόσμος θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός. Ο Σαββίδης τόνισε πως επιθυμεί να δει τον «Δικέφαλο του βορρά» στις 20 πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Δεν είπε στις πέντε μεγαλύτερες γα να φαντάζει ουτοπικό. Είπε στις 20. Και αυτό είναι δείγμα του ότι γνωρίζει τη δυναμική και το ταβάνι που μπορεί να έχει μία ελληνική ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η γνώση είναι δύναμη και σε συνδυασμό με τη ρευστότητα που διαθέτει σε τεράστιο βαθμό ο Σαββίδης, αυτό που μένει είναι οι σωστές επιλογές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η επιστροφή του κόσμου στην Τούμπα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα