Επώδυνη η ρήξη Βενιζέλου – Παπανδρέου

 

Τελείωσε το ΠΑΣΟΚ; Μεθόδευσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τέτοιον τρόπο τους τίτλους τέλους του κινήματος που μεσουράνησε σε όλη την μεταπολίτευση στην Ελλάδα; Δύο ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν ακόμα αλλά στηρίζονται σε δεδομένα. Και το κυριότερο όλων: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ήθελε να τα αλλάξει όλα. Ακόμα και το όνομα.

Ισως η Ελιά να είναι το κατάλληλο όχημα αν πάρουμε ως παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί, όλα τα κόμματα που συμμετέχουν έχασαν τον τίτλο του και μπήκαν κάτω από την ίδια σκέπη. Αρχικά ως συνεργασία και στην συνέχεια ως ένα κόμμα.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Το είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: Η Ελιά δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια φιέστα για να γυρίσει πίσω ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αντίδραση Παπανδρέου μόνο αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Την επόμενη μέρα, η Χαριλάου Τρικούπη επιλέγει να τραβήξει τα άκρα και να δώσει οριστικό τέλος μέ όποιο κόστος.
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις του Πάρι Κουκουλόπουλου ο οποίος πλέον επιχειρεί να εμφανίσει ως προμελετημένες της κινήσεις της ηγεσίας του κόμματος του.

«Έλειπαν αυτοί που εμπνεύστηκαν το “Λεφτά Υπάρχουν”, αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας ότι “όλοι μαζί τα φάγαμε” και έλειπε και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική για την παράταξη απόφαση, να πάμε μόνοι μας στο Μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος σε συνέντευξή του και συμπλήρωσε:

«Άρα λοιπόν η παράταξη έφτασε εδώ που έφτασε γιατί την προσδιόρισαν κάποιες ιστορικές κινήσεις και φράσεις. Το “λεφτά υπάρχουν” και το “όλοι μαζί τα φάγαμε”, μας ακολουθούν και σήμερα. Δε φτάσαμε εδώ τυχαία».
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην απουσία του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

«Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο ο κ. Χρυσοχοϊδης, δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε. Έχει κενά, μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο, δεν ξέρω τι έκανε το Σαββατοκύριακο. Δικαίωμά του να μην έρθει, δικαίωμα και δικό μας να κρίνουμε ο καθένας. Η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορούν όλοι να έρθουν. Υπομονή, η «Ελιά» δε μετρήθηκε μέχρι τώρα δημοσκοπικά».
Φυσικά οι αναφορές του κ. Κουκουλόπουλου κινούνται στα όρια του κωμικοτραγικού καθώς πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος ήταν υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου και ως εκ τούτου συμμέτοχος στο «λεφτά υπάρχουν» οπότε κανένα δικαίωμα δεν έχει σήμερα να τα απαρνιέται αυτά παρά μόνο αν δημόσια ομολογήσει ότι έκανε λάθος.

Οι αναφορές πάντως αυτές ρίχνουν και άλλο λάδι στη φωτιά και το μόνο σίγουρο είναι πως άμεσα θα πρέπει να περιμένουμε ανταπάντηση από τον περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι αυτή τη φορά οι απαντήσεις θα είναι πράξεις ενώ θυμίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ελέγχει σχεδόν την μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα