Ερώτηση «καρφί» από Μίμη Ανδρουλάκη σε Στουρνάρα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μίμης Ανδρουλάκης, στην οποία τον κατηγορεί για αθέτηση της «θεμελιώδους δέσμευσής του να φέρει στη Βουλή μέχρι το καλοκαίρι και να υποβάλει στο διάλογο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ακόμα πως «η καταλυτική απάντηση της δημοκρατικής νομιμότητας στη νεοφασιστική εκτροπή δεν πρέπει να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι οι πάντες στο εξωτερικό -γερμανικά κόμματα, προσωπικότητες της ευρωζώνης, διεθνή φόρα- συζητούν τη νέα διευθέτηση του “ελληνικού ζητήματος” ενώ η χώρα μας δεν έχει αποκρυσταλλώσει μια εθνική γραμμή επαναδιαπραγμάτευσης βασισμένη στη μέγιστη εφικτή συναίνεση, στα πιθανά σενάρια και τις εναλλακτικές λύσεις».

Επίσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση πως «έχει επαναπαυθεί με την γενική υπόσχεση του Eurogroup της 27/11/2012 που συνδέει το πρωτογενές πλεόνασμα με την αόριστη ελάφρυνση του (επίσημου) χρέους» και πως «κινείται με το “βλέποντας και κάνοντας” και κινδυνεύει ακόμα μία φορά να προσαρμοστεί παθητικά την τελευταία στιγμή στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή των εταίρων».

Σε αυτό το πλαίσιο ρωτά τον κ. Στουρνάρα αν θα καταθέσει στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και θα υποβάλει για συζήτηση «δημόσια και σ’ ένα βαθμό εμπιστευτική, τον “φάκελο” της νέας εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής με τους εταίρους για την τελική και μακροχρόνια διευθέτηση της ελληνικής κρίσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα