ΕΤΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής θα συνεδριάσει εκτάκτως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη), σύμφωνα με πληροφορίες του Capital. gr

Το ΔΣ της τράπεζας ενδέχεται να αποφασίσει την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης το α΄ δεκαήμερο του Μαίου με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Μαίου.

Εφόσον η Εθνική αποδεχθεί τις εισηγήσεις ξένων επενδυτικών τραπεζών να προχωρήσει σε ΑΜΚ πριν τις Ευρωεκλογές, το ενημερωτικό δελτίο θα πρέπει να έχει εγκριθεί πριν τις 15 Μαίου, ώστε να μην απαιτηθεί η επικαιροποίησή του με τα στοιχεία α΄ τριμήνου του 2014.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες στελέχη τριών επενδυτικών τραπεζών επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν συναντήσεις με τη διοίκηση. Βασικό θέμα των συζητήσεων ήταν το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας.

Οι ξένοι τραπεζίτες επισήμαναν στην διοίκηση της Εθνικής ότι δεν πρέπει να χάσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργεί η ισχυρή ζήτηση για ελληνικά assets, και να εξασφαλίσει τώρα ένα ποσό της τάξης του 1 με 2 δισ. ευρώ μέσω ΑΜΚ.

Έτσι θα δημιουργήσει μαξιλάρι ασφαλείας μια και καλύπτει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με βάση το υπό κατάρτιση capital plan.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα