Ετοιμάζει «ηρωική έξοδο» ο Αλαφούζος

Την απόφαση να παραμείνει προσωρινά στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος, θέτοντας ωστόσο όρους για τη συνέχεια της θητείας του. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, ο επικεφαλής της κίνησης θα ανακοινώσει την οριστική του αποχώρηση, πιθανό και από τα διοικητικά του «τριφυλλιού» γενικότερα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον σύλλογο της Αθήνας, μετά και τα σοβαρότατα επεισόδια του Σαββάτου, εξαιτίας των οποίων δεν διεξήχθη το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Στην ομάδα αναμένεται να επιβληθεί βαρύτατη τιμωρία, καθώς ο κανονισμός προβλέπει μηδενισμό στο συγκεκριμένο ματς, αφαίρεση τριών βαθμών στην τρέχουσα διοργάνωση, αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρία της έδρας και υψηλότατο χρηματικό πρόστιμο.

Το γεγονός ότι ο Αλαφούζος επί της ουσίας δεν έχει κανένα στήριγμα, παρ’ ότι η σύλλογος υποτίθεται πως λειτουργεί βάσει καθεστώτος «λαϊκής βάσης», αλλά και η μεγάλη οικονομική ζημία που θα υποστεί περαιτέρω η ΠΑΕ, ώθησαν τον πρόεδρο να θέσει θέμα παραμονής του, διαβλέποντας τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν. Επί της ουσίας, ο κ. Αλαφούζος ετοιμάζει «ηρωική έξοδο» από την προεδρία του «τριφυλλιού», καθώς δεν επιθυμεί να «σκάσει στα χέρια του» η «βόμβα» του «πράσινου κραχ». Στις 12 Δεκεμβρίου έχουν οριστεί εκλογές στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, η οποία είναι ο βασικός μέτοχος της ΠΑΕ, κατέχοντας το ποσοστό που είχε κάποτε η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, από το Δ.Σ. της ΠΑΕ διέρρευσαν εντελώς διαφορετικά πράγματα, αποδεικνύοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις προθέσεις του προέδρου. Ο Αλαφούζος συνδέει τα επεισόδια με το… κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου και με εντελώς παραπλανητική τακτική, επιχειρεί να στρέψει την προσοχή σε ένα θέμα που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του Σαββάτου στη Λεωφόρο.

Ως εκ τούτου, ο Αλαφούζος παρουσιάζει ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο του «τριφυλλιού» όχι γιατί ο σύλλογος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμη αδιέξοδο, αλλά γιατί η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα