Ευρωζώνη: Αύξηση στο εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών

Αύξηση 1,1% παρουσίασε το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ευρωζώνης, σε ετήσια βάση, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, έναντι αύξησης 0,1% που είχε καταγραφεί στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η ΕΚΤ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1% στο τρίτο τρίμηνο, έναντι 0,6% στο δεύτερο τρίμηνο.

Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών ήταν η αύξηση του ετήσιου ρυθμού της ακαθάριστης αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 3,1% από -2,3% στο δεύτερο τρίμηνο. Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στο 13% έναντι 13,2% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της χρηματοδότησης των νοικοκυριών παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στο 0,8% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σταθερός διατηρήθηκε και ο ρυθμός αύξησης των χρηματοπιστωτικών επενδύσεων τους στο 1,8%.

Εν τω μεταξύ, το χρέος των νοικοκυριών ως ποσοστό του ΑΕΠ της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 64,7%, από 65,4% στο τρίτο τρίμηνο του 2012.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα