Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

11 ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΕΛΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ

Οδηγίες για την άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα, προέδρου της Helector, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης.

Αιτία για τη δικαστική περιπέτεια που διαφαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Έλληνα επιχειρηματία είναι η έρευνα που διεξάγεται στη μεγαλόνησο αναφορικά με τις υποθέσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), έργα που είχε αναλάβει να διαχειριστεί η εταιρεία του Λ. Μπόμπολα.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν σταματάει, ωστόσο, τον Λ. Μπόμπολα αλλά αφορά και τον διευθυντή της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN, Θεοφάνη Λώλο, ο οποίος ορίστηκε από το κυπριακό υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Σύμφωνα με την κυπριακές αστυνομικές αρχές, μετά την έκδοση των δύο ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Λ. Μπόμπολα και Θ. Λώλου θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για να σταλούν στις ελληνικές αρχές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ως προς την εκτέλεση του εντάλματος, ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, εξήγησε ότι «το μόνο χρονοδιάγραμμα είναι οι πρακτικές διευθετήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν μεταξύ των αρμοδίων αρχών».

Θυμίζεται ότι για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης 11 άτομα τελούν ήδη υπό κράτηση (σ.σ. τα διατάγματα κράτησής τους εκπνέουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου) και ανάμεσα τους είναι υψηλόβαθμα στελέχη της Ηelector, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΥΠ.ΕΣ.

Υπό κράτηση βρίσκονται, επίσης, ο πρώην δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην Γ.Δ. του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση ΣΑΠΑ.

Για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης έχουν εκδοθεί εναντίον συνολικά 19 εντάλματα σύλληψης.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες των ανακριτικών αρχών με επικεφαλής τον λοχία Γιάννο Κωνσταντίνου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προς όλες τις κατευθύνσεις και στις τέσσερις επαρχίες, ενώ αναμένονται να προσέλθουν άτομα από το εξωτερικό για κατάθεση.

Επίσης, θα κληθούν πρόσωπα για ανάκριση που φέρεται να εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια που αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και έχουν άμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Επιπρόσθετα, παραλήφθηκε όγκος εγγράφων, όπως συμφωνίες, τιμολόγια, ημερολόγια δραστηριοτήτων, προσφορές και υπολογιστές τα οποία αξιολογούνται.

(Με στοιχεία από το ΚΥΠΕ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα