Ευρώπη: Σιβηρικό κρύο από τη Μόσχα μέχρι το Παρίσι

Κύμα ψύχους από τη Σιβηρία πλήττει σήμερα την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου εδώ και τρεις ημέρες εννέα άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κρύου.

Κύμα ψύχους από τη Σιβηρία πλήττει σήμερα την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου εδώ και τρεις ημέρες εννέα άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κρύου.

Γαλλία

Δύο άστεγοι βρέθηκαν νεκροί, ο ένας χθες Κυριακή στη Βαλάνς (νοτιοανατολική Γαλλία) και ο άλλος την Παρασκευή στην περιοχή του Παρισιού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες εντείνονται από έναν βορειοανατολικό άνεμο, προβλέπεται να φθάσουν μέχρι τους 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν (η αίσθηση του κρύου θα είναι -18 βαθμοί). Αύριο και μεθαύριο αναμένεται ότι θα είναι οι πιο κρύες ημέρες.

Οι αρχές άνοιξαν περισσότερες από 3.100 επιπλέον προσωρινές θέσεις φιλοξενίας για τους αστέγους.

Τέτοιο καθυστερημένο κύμα ψύχους είχε να σημειωθεί από το 2005.

Βέλγιο

Με τις θερμοκρασίες να προβλέπεται να φθάσουν μέχρι τους 10, ακόμη και τους 15 βαθμούς υπό το μηδέν, ο δήμαρχος του Έτερμπεκ, μιας από τις 19 κοινότητες της περιφέρειας των Βρυξελλών, έδωσε εντολή να συλλαμβάνονται και να μεταφέρονται σε καταφύγια όσοι άστεγοι δεν δέχονται να μεταφερθούν σ’ αυτά με τη θέλησή τους επειδή «ο κίνδυνος για τη ζωή είναι μεγάλος».

Ελβετία

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία, -28,3 βαθμοί Κελσίου, καταγράφηκε στο πέρασμα του Όφεν, στα 1.970 μέτρα στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν. Κάτω από τα 1.000 μέτρα, το ρεκόρ ήταν οι 15,6 βαθμοί υπό το μηδέν στο Μπριζιλάου, στο βορειοανατολικό καντόνι του Άπεντσελ. Η θερμοκρασία σήμερα ήταν -4 βαθμοί Κελσίου στη Γενεύη και -8,2 βαθμοί Κελσίου στη Βέρνη.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα